Már a brit belügyminisztert is elérte az a szexbotrány, ami egy brit zeneiskolában tört ki. Több tanárt is megvádoltak azzal, hogy szexuálisan zaklatták a még 15. évüket se betöltött diáklányokat. Volt fenékpaskolás, csókolózás, erotikus masszázs, meztelenkedésre kényszerítés is. Az egyik egykori tanulót pedig addig kínozta kérdéseivel az egyik tanár védője, amíg öngyilkos nem lett.

Kiborult a bili egy felkapott manchesteri zeneiskolában, miután egyre több dolgozóról derül ki, hogy tanítványokkal perverzkedtek – írja a Daily Mail. Óriási botrány lett már abból is, hogy a zaklatásoknak kitett egyik áldozat, Frances Andrade az öngyilkosságba menekült, miután zaklatójának, Michael Brewernek az ügyvédje olyan keresztkérdésekkel bombázta az egyik szembesítéskor (ezekkel hazugnak és fantáziálónak állította be). Rajta kívül három másik nő jelezte a rendőrségnek, hogy ők is áldozatok a Brewer-ügyben.

Az egyik zaklató, Chris Ling hegedűtanár, aki még 1991-ben Kaliforniába menekült a rendőrség vizsgálódása elől. Az 55 éves Lingnek a beszámolók alapján elég perverz oktatási módszerei voltak: a 15 éves vagy fiatalabb lányoknak meztelenül kellett zenélniük, miközben a férfi a fenekükre csapdosott. Egyiküknek-másikuknak fehérneműt is vásárolt, sőt egy diákot, Pippa Clarke-ot később feleségül is vett. Jelenleg egy 1,6 millió fontot (544 millió forintot) érő villában él.

Masszázsból melltaperolás

A Daily Mail betűkkel helyettesítve a neveket, több nő történetét is leírta. Az A jelű nő szerint Ling szexmániás volt, 13 évesen ki akarta vinni őt Amerikába, de a lány apja visszautasította. B 15 éves volt, amikor a férfi readingi házában töltötte az éjszakát, a férfi pedig felajánlott neki egy masszázst. A lány elfogadta, amiből hamar mellmarkolászás lett, majd a férfi az ágyába vitte és erőszakosan csókolgatni kezdte. A C jelű nő 15-16 volt, amikor Ling rendszeresen hívogatta a házába, fehérneműt vett neki és rávette a vetkőzős pókerra. D megúszta néhány vacsorával és csókkal, aztán egy másik iskoláslányért "dobta" őt a tanár. E-t elrontott hegedülése miatt fenekelte el, benyúlva a nadrágjába.

Az öngyilkosságot okozó 68 éves Brewert és azonos korú nejét a múlt héten ítélték el Andrade zaklatásáért. Brewer 20 éven át volt a Chetham zenei igazgatója. A bíróság csak az ítélet után tudta meg egyébként, hogy Andrade az öngyilkosságba menekült. A nyomozást nagyban segítette a Guardian lap saját kutatása is, amit megosztottak a rendőrséggel. Azóta a Chetham iskola is szigorúbb gyermekvédelmi intézkedéseket léptetett életbe, de a belügyminiszter is változásokat ígért a rendőri gyakorlatban, hogy az áldozatok merjenek kiállni magukért.