Február kedvenc sztorija kerekedett ki néhány nap alatt a közösségi oldalon: egy utazási iroda munkatársa a facebookozók segítségével gyűjtött össze egy idős magyar házaspárnak annyi pénzt, hogy azok közösen tudjanak elmenni nyaralni. A bácsinak ugyanis csak annyira futotta, hogy a feleségét meg tudja lepni egy tengerparti utazással, arra már nem volt keret, hogy ő is elmehessen. Az összeg négy nap alatt összejött, a gyűjtés szervezője viszont inkognitót kért.

Igazán kedves történet zajlott múlt héten a Facebookon, amit eleinte némi fenntartással kezeltünk, ám mostanra egyre inkább úgy tűnik, nem egy jól megszervezett gerillamarketingről van szó: egy utazási irodában dolgozó lány az ismerőseit kérte meg a közösségi oldalon egy gyűjtéshez, hogy az egyik ügyfele, egy idős úr feleségével közösen utazhasson a tengerhez. A bácsinak ugyanis csak arra volt elegendő kerete, hogy a nejének befizesse az utat születésnapjára, arra viszont már nem futotta neki, hogy elkísérhesse. Az összeg meglett, a gyűjtés szervezője viszont nem akar hasznot húzni a jótékonykodásból: a Velvet megkeresésére nem kívánt nyilatkozni és inkognitót kért.

254 megosztásból négy nap alatt összejött a pénz

"Tudjátok, nem szoktam ilyeneket, de ezt most muszáj... Ma egy nagyon megható dolog történt velem az irodában. Bejött egy rendkívül udvarias, idős úr, és befizette a feleségét egy tengerparti utazásra. Csak a feleségét, mert - bár ő is szeretne menni - sajnos annyi pénzük nincs, hogy mindketten elmenjenek. Az egész életüket együtt élték le, és régebben közösen utazgattak, és a feleségnek közeleg a szülinapja, és nagyon vágyik még egyszer a tengerpartra... A feleség nem sejt semmit, az úr március 1-jén adja majd át az utat egy csokor virág kíséretében..." - írta a lány, hozzátéve, hogy miután a bácsi távozott, elsírta magát, és az jutott az eszébe, hogy lenne fölös 150 ezre, azonnal befizetné az idős férfit az útra. És ekkor támadt az az ötlete, hogy a Facebookon teremti elő a szükséges összeget. A kiírás múlt hét csütörtökön került ki az üzenőfalra és bár viszonylag kevesen, 254-en osztották meg, rendkívül gyorsan, négy nappal később összegyűlt a pénz.

Ekkor a lány egy elfelejtett papírra hivatkozva visszahívta a bácsit, majd közölte vele, hogy feleségével együtt mehet Egyiptomba. Az idős úr persze először nem akarta elfogadni az ajándékot, de az utazási iroda munkatársa biztosította arról, hogy ezt a pénzt szeretettel és összefogással teremtették elő neki az emberek.

A Facebook februári kedvenc sztorija

A cuki történet persze futótűzként terjedt el a Facebookon, a végkifejletet már több mint hétezren osztották meg és több mint négyezren lájkolták. Többen is sajnálatukat fejezték ki, hogy kimaradtak az akcióból, mert szívesen segítettek volna ők is. Szerettük volna, ha az utazási iroda munkatársa pár szót fűz a sztorihoz, ám a gyűjtés szervezője megértésünket kérve nem kívánt nyilatkozni és névtelenséget kért a cikkben.