új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 10-es számú tanúval már végeztek is. Közben a 9-es tanút kérdezik, hogy mondja meg, mekkora és milyen autóval érkezett, és akkor ha repjegyet nem is tudnak neki adni, üzemanyagköltséget a bejelentett lakcíméig fizetnek. És már érkezik is a 11-es tanú.

  • Nem rokona a sértettnek, de érzelmi alapon elfogultnak vallja magát. A bíró figyelmezteti a hamistanúzás bűncselekményére. Egy egyetemi barátnőről van szó. Ő is megerősíti, hogy folyamatos, bizalmi kapcsolatban állt a sértettel. "Legfőbb bizalmasai voltunk egymásnak" – mondja a tanú, aki nagyon határozott, rövid, feszült mondatokkal válaszol minden kérdésre. Valószínűleg elég ideges.

  • A 11-es tanú is ott volt a születésnapi bulin a gyilkosság estéjén, nagyon felszabadultnak, jó kedvűnek látt a sértettet, ő is megemlíti, hogy nagyon jót tett neki a pár nappal korábbi holland túra.

  • "Egyáltalán nem volt kész új kapcsolatra. Ezt meg is erősítette nekem személyesen, hogy nem kíván most kapcsolatot létesíteni egyáltalán" – mondja a 11-es számú tanú, és ő is azt vallja, hogy a sértett kifejezetten zárkózott volt, nem ismerkedett például csak úgy szórakozóhelyen.

  • Konkréten a sértett cipőjét. Azt kérdezték tőle, hogy felismeri-e a cipőt, felismerte. Ennek most úgy tűnik, egyelőre nincs jelentősége, de lehet, hogy valamelyik vádlotti vallomással ellentmond, ezért kérdezett erre rá konkrétan a bíró. A vádlott ugyanis nagyon apró dolgokban is ellentmondó vallomásokat tett, például ilyenekben is, hogy milyen ruhák voltak a sértetten.

  • Nem volt sok buli a gyilkosság idején, általában focimeccseket néztek a tévében, a gyilkosság estéjén csak azért volt komolyabb kimozdulás, mert a tanú születésnapját ünnepelték.

  • Korábban volt róla szó, hogy a sértett a szakítás után mikor költözött Szekszárdról Pécsre. A 11-es tanú azt mondja, június közepén, amire azért is emlékszik jól, mert ő is magánéleti válságban volt, és sokat lelkiztek a sértett új lakásán. Azt mondja, ha a sértettnek bármiféle kapcsolata alakult volna, arról tudott volna, hiszen nagyon sokat beszélgettek. "Egymás lelki támaszai voltunk" – mondta a tanú. "Az intim együttlétek tekintetében igényes volt, a helyszín és a körülmények viszonylatában. [...] Visszafogott, konzervatív lány volt. Még fürdőruhában sem szívsen mutatkozott" – zárta vallomását a 11-es tanú.

  • A tárgyalás végén jelentkezünk, még néhány tanút hallgat meg a bíróság, körülbelül 20-30 perc.

  • A tárgyalóterembe most szólították az utolsó tanút, akit mára beidéztek. Délután négy órakor már egyetlen egy tanú sem várakozik a terem előtt, csak a büntetés-végrehajtás emberei várakoznak.

  • Arról beszél, hogy a sértett mindenkivel jó viszonyban volt. A tanú is megerősíti, amit a többi tanú, hogy a sértett optimista volt, jó passzban volt. A sértett barátnőitől úgy hallotta, hogy jól van.

  • Nagyon megpörgették a kihallgatásokat, a 12-es tanú alig egy pár percig volt a tárgyalóteremben. A 13-as tanú és részt vett azon a születésnapi bulin, ahol a sértett is a gyilkosság éjszakáján. De ő nem volt végig a társasággal az este folyamán, mert több szórakozóhelyen is jártak, de ő nem ment velük. A bíró azt kérdezi, látták-e alkoholt fogyasztani a sértettet, a tanú azt mondja, egész este alig piáltak, talán 1-2 pohár sörről van szó. Egy másik tanú szerint este 8 és hajnali egy között talán két sört és két tequilát ivott a sértett. A tanút gyakorlatilag néhány perc után elengedik.

  • A 14-es tanú a gyilkosság estéjén ismerte meg a sértettet, kedvesnek, közvetlennek tartotta. Felületesen beszélgettek csak. Beszéltek a sértett munkájáról, és átlagos, hétköznapi témákról. Egész este a társasággal mozgott, nem tűnt fel neki, hogy a sértettnek lelki gondjai lennének. A bíró ettől a tanútól is azt kérdezi, hogy látta-e alkoholt fogyasztani a sértettet. Néhány sörre emlékszik nagyjából este nyolc és hajnali kettő között.

  • Kedden tanúkihallgatások jönnek, majd a szakértői vélemények. A szoros napirendet igyekszik tartani a bíróság.

  • A büntetés-végrehajtás emberei azonnal szétoszlottak, és a helyükre siettek, hogy P. László elvezetését és elszállítását biztosítsák. Az első tárgyalási napnak vége.