A tárgyalás harmadik napján az igazságügyi orvosszakértőket hallgatta meg a bíróság a Pécsi Törvényszéken. A szakértők egyértelműen kézzel történő megfojtást állapítottak meg a halál okaként, továbbá 19 külsérelmi nyomot találtak az áldozat testén: zúzódást a térdén, harapásnyomokat és olyan sérülést a hátán, ami arra utal, hogy valaminek nekilökhették. A szexuális indíttatást megállapították, konkrét nemi erőszakra utaló sérüléseket nem találtak az áldozat testén. A DNS-vizsgálatok kimutatták P. László spermiumát Bándy Kata táskáján.

A szakértői bizonyításokkal és néhány tanú meghallgatásával folytatódott a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László büntetőpere február 20-án a Pécsi Törvényszéken. Az orvosszakértők a bíróságon ismertették a boncolás eredményét, a vizsgálat során összesen 19 külsérelmi nyomként azonosítható sérülést, a nyaki régióban jól azonosítható bevérzéseket találtak.

Az igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy a nyaktájék leszorítása kézzel történt, erőszakos módon, egyértelműen megállapítható, hogy kézzel történő megfojtás a halál oka. P. László az utolsó vallomásában, amit fenntart, azt vallotta, kézzel fojtotta meg az áldozatot, korábban pedig azt vallotta, Bándy Kata táskájának szíjával szorította az áldozat nyakát. A szakértők találtak arra utaló nyomot, ami azonosítható a táskaszíjjal, azonban a halál oka egyértelműen kézzel történő fojtogatás.

Arra utaló sérülést, hogy az áldozat halála máshol következett be, mint ahol megtalálták, esetleg elszállították a bűncselekmény helyszínéről, a szakértők nem találtak. A tárgyalás második napján meghallgatott tanúvallomás egyike arra utal, hogy a bűncselekmény helyszíne egy játszótér lehetett, ami a holttest megtalálásának helyszínétől pár méterre található.

Az áldozat bal térdén bőrzúzódásra jellemző sérülést találtak a szakértők, ami keletkezhetett eleséstől is. A felkarokon és alkarokon található zúzódások a szakértők szerint megragadástól jöhettek létre, a háton haránt irányban olyan sérüléseket találtak, melyek arra utaltak, hogy hanyattlökték, vagy nekiesett valaminek. Harapásra utaló sérüléseket a melltájékon, a szeméremtájékon és a combok belső felületén találtak, a szeméremdombon lévő sérülések szexuális indíttatásra adnak okot, nemi erőszakra utaló konkrét sérüléseket nem azonosítottak.

Az orvosszakértők 2012. július 12-én boncolták az áldozatot, a vádlottat pedig július 16-án vizsgálták meg, amikor előállították: P. László hátán több sérülést találtak, amik az orvosszakértők véleménye szerint jellemzően karmolásnyomnak felelnek meg. Ezek már meggyógyult, körülbelül 7-8 napos sérülések voltak. Kizárt, hogy más okozta volna a heget P. Lászlón.

Az igazságügyi elmeszakértők kóros elmeállapotra utaló tünetet nem állapítottak meg, a vádlott pszichiátriai kezelés alatt nem állt korábban. A pszichológus szakértők véleménye az, hogy P. László kifejezetten jó intellektusú, kellőképpen tájékozott, jól szervezetten beszél, összefüggően, annak ellenére, hogy 8. osztályt végzett. Olyan személyiségű, aki szeret a középpontban lenni, és akire jellemzőek az agresszív cselekvések, a hirtelen dühkitörések – ezek akár hamar is lecsenghetnek, ahogy kiadta a feszültséget, ez sarkalatos pontja a személyiségének az elmeszakértők szerint.

A tárgyalás harmadik napjára beidézett igazságügyi genetikus szakértők férfi alsónadrágot, férfi farmernadrágot, női táskát, női alsóneműket, női felsőt, cigarettacsikkeket, törlőkendőket, fekete-fehér férfi pólót, cream basic feliratú férfi nadrágot és Nike sportcipőt vizsgáltak meg. A női táska mintáiból P. László és Bándy Kata DNS mintáit is megtalálták. Ondószennyeződést találtak a női táskán, a szakértő szerint a vizsgálat rendkívüli mértékben alátámasztja, hogy a női táskában P. László spermiuma volt. A bíró kérdésére a szakértő azt válaszolta, más személlyel való egyezés esélye 1:50 és félmilliárdhoz. A női táska minden kétséget kizáróan Bándy Katáé volt. Az áldozat körme alatt talált szennyeződések közt vért és hámszöveteket találtak, két férfi és egy női komponenst találtak, köztük P. Lászlóét. A másik férfi mintája a szakértő szerint akár nem erőszakos, normál testi kontaktussal is az áldozat körme alá kerülhetett. A bíró felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy nem minden vizsgált tárgynak van köze a bűncselekményhez, ahogy ő fogalmazott, ezeket széles körben szedték össze a nyomozók.

A bíróság kitűzte a következő tárgyalás napját 2013. március 18-ára, további szakértőket hallgatnak meg, köztük informatikus szakértőket is. A bizonyítási eljárás részeként a térfigyelőkamerák felvételeit és a bizonyítási kísérletek felvételeit vizsgálja majd a bíróság.