Nem értette a Los Angeles-i hotel személyzete, miért olyan alacsony a nyomás a vízcsapokban. Felküldtek hát a tetőre egy szakembert, aki az egyik víztartályban egy holttestre bukkant. Kiderült, a test egy 21 éves, fél hónapja eltűnt kanadai diáklányé.

Január 31. óta körözte a kaliforniai rendőrség a Los Angelesben eltűnt kanadai diáklányt, Elisa Lamot. A lány holttestét végül a város egyik legveszélyesebb negyedében, a Cecil Hotel nevű szálloda tetőjén találták meg különös módon elrejtve – írja a kanadai CTV News.

A Los Angeles Times szerint egy karbantartó munkás találta meg a testet egy víztartályban. A hotel tetején ugyanis négy darab méretes tartály szolgálja az ivóvízellátást. A lakók napok óta panaszkodtak az alacsony víznyomásra, ezért küldött fel a hotel egy szakembert a tartályokhoz, nézzen már utána az okoknak. A tartályt felnyitva megtalálta a 21 éves vancouveri lány holttestét.

Gombokat nyomogatott, hadonászott

Nyilvánosságra hoztak egy videofelvételt is, amelyen a lány látható a liftben, amint igen különösen viselkedik. A kétperces felvételen az látható, hogy össze-vissza nyomkodja a lift gombjait, majd kipattan a liftből, jobbra-balra tekintget, végül táncmozdulatokra vagy jelbeszédre hasonlítóan elkezd hadonászni a karjaival.

Azt is nyilvánosságra hozta a rendőrség, hogy sok keresnivalója nem lett volna itt a lánynak, mivel az 563 kilométerre északabbra lévő Santa Cruz volt a végcélja. A lány napi kapcsolatban állt családjával egészen az eltűnéséig. Lam nem jelentkezett ki a hotelből, utoljára egy bejárónő és a recepciós látta őt, de sose látta senki társasággal. A rendőrök szerint valaki más keze lehet a halálában.