Hét emeletet zuhant egy férfi az észtországi Tallinban, amikor elengedett az összekötözött lepedőkből készített kötele. A kétségbeesett férfit a felesége zárta be a hálószobába, ő meg más lehetőség híján úgy gondolta, kimászik az ablakon. Túlélte a zuhanást.

Egy nyolcadik emeleti hálószoba ablakából kezdett el mászni a színes lepedőkből készített alkalmi kötelén egy 35 éves férfi Tallinnban múlt hét szerdán, délután fél kettő körül, miután hirtelen haragú felesége bezárta a szobába.

A férfinek a haverjaival volt találkozója, ő meg jobb kiút híján az ablakon indult el kifelé az akciófilmekben látott módon, írja a Postimees. A menekülőeszköze azonban nem sikerült túl stabilra: a hetediknél meglazult a lepedőkötél, és a férfi lezuhant – de túlélte.

Az esetet végignéző, rögzítő és a Facebookon elterjesztő szemtanú, Jekatyerina Horoskó a Postimeesnek azt mondta, a férfi annak a nagymennyiségű hóbuckának köszönheti az életét, amire ráesett. A zuhanás annyira nem viselte meg, hogy aztán problémamentesen fel tudott állni, és arrébb sétálni. A férfi az esés után végül saját lábán, de azért a mentősök segítségével lépett be a kórházba. A helyi rendőrség szóvivője megerősítette a történetet a Postimeesnek.