Egy masszázsra váró amerikai nőt elküldtek egy egészségcentrumból, mert túlsúlyosnak találták. A nő sírva ment haza, és nem érti, miért mondtak neki ilyet, ugyanis folyamatosan félmaratonokra edz, és állítása szerint már sokat is fogyott.

Legutóbb egy magyar származású, amerikai nőt nem engedtek fel a repülőre túlsúlya miatt, most pedig egy aurorai nőt küldtek haza egy egészségcentrumból, mert szerintük annyira túlsúlyos volt, hogy eltört volna alatta a masszázságy. A túlsúlyosnak nevezett Laura Smith nem mellékesen egy futócsoporttal edz egy májusi félmaratonra, vagyis bár a nő valóban nem vékony, mégsem mondható annyira túlsúlyosnak, hogy egy ilyen szolgáltatást ne vehessen igénybe.

Smith januárban már lefutott egy félmaratont, és utána akart masszázsra menni. "A maraton után akartam menni a masszázsra, mert tudtam, hogy fájni fog. Az ott dolgozó orvos viszont azt mondta, sajnálja, de túl kövér vagyok a masszázsasztalukhoz. Valószínűleg eltörném, és ki kellene fizetnem. Teljesen sokkolt, amit hallottam" – panaszolta Smith, akit visszautasított az aurorai egészségcentrum. A nő sírva hagyta ott a helyet, és azóta sem érti, miért küldték el, ugyanis állítása szerint korábban – amikor még ennél is súlyosabb volt – is volt már masszázson.

"Nem vagyok vékony, tudom. De dolgozom rajta, hogy az legyek. Teszek azért, hogy egészségesebb legyek, és jobban érezzem magam" – mondta a nő. Az egészségcentrumtól pár méterre található wellnessben dolgozó kiropraktor, Dr. Jim Kambeitz szerint náluk eddig sosem volt probléma, ha valaki túlsúlyosan ment hozzájuk. "Sportolókat is masszírozunk, akik között vannak olyanok, akik tényleg nagyok. Nálunk eddig sosem volt ebből probléma" – mondta Dr Kambeitz.

A kdvr.com megkérdezte a Smith-et visszautasító egészség centrum tulajdonosát, aki nem volt hajlandó kamera előtt nyilatkozni, azt viszont elmondta, hogy a nőt nem nevezte kövérnek, csak nagynak, illetve hogy azért küldték el, mert féltek, hogy az asztal összetörne alatta, korábban ugyanis már történt ilyen náluk. Dr Kambeitz szerint ebben az esetben az egészségcentrumnak nem ártana átnézetnie a náluk lévő asztalokat, ugyanis szerinte néha fel kell azokat újítani.

A visszautasított Laura Smith azóta sem tette túl magát a dolgon, és szomorú, hogy az egészségcentrumtól fel sem hívták őt, hogy esetleg bocsánatot kérjenek tőle. Smith hozzátette még, hogy azóta is vár arra, hogy megmasszírozzák, de oda, ahol visszautasították, nem menne vissza.