Ha akarná, valószínűleg egy pillanat alatt meggazdagodhatna hirtelen jött népszerűségéből Kai, a baltás csöves, de nem akarja. Örül annak, hogy mostanában videóra veszik, ahogy zenélget, de úgy tűnik, ennél többet nem akar. Pénzre nincs szüksége, azt is szétosztogatta, amit azért kapott, mert szerepelt Jimmy Kimmel műsorában.

Kai, a jókedvű, baltás csöves az internet új minisztárja lett azután, hogy egy közúti szóváltás során megvédett egy nőt a támadójától azzal, hogy bátran odaugrott mellé, és fenyegetően lóbálta a baltáját. Vagyis ez még kevés volt a sztársághoz, az igazi népszerűséget az hozta meg neki, hogy az incidens után nyilatkozott a tévének, és annyit káromkodott a pár perces nyilatkozata alatt, mint amennyit az amerikai hírműsorokban már nagyon régen tettek.

Ráadásul semmit sem lehetett róla tudni, csak annyit, hogy Kai a neve, és egy hátizsákkal járja az Egyesült Államokat. Kai-t eleinte sokkolta a hirtelen jött népszerűség, nem is akarja kihasználni a sikert. A Facebookon viszont kapott egy saját oldalt, ahol nyomon lehet követni, hogy hogyan tengeti a mindennapjait.

Az biztos, hogy nemrég szintén híressé vált hajléktalantársához hasonlóan neki is megvolt, megvan a lehetősége arra, hogy a sikert kihasználva új életet kezdjen, de ő nem akarja ezt. Azt mondja, jól érzi magát úgy, ahogy van, ráadásul nem is tartja magát hajléktalannak, azt mondja, az egész világ a hajléka, szabadon él.

Szedjük inkább pontokba a legfontosabb dolgokat, amiket érdemes tudni Kai-ról!

1. Lepisálta Jimmy Kimmel molinóját

A népszerű talkshow-műsorvezető, Jimmy Kimmel meghívta a műsorába Kai-t, hogy beszéljen magáról, ahol egyébként fantasztikus mondatokat mondott. “Az emberek meglátnak, azt mondják, 'Hé, te vagy Kai! A srác a baltával'. Én meg mondom, hogy 'Már nem, azok a rohadékok elvették tőlem, pedig egy jó kis házat akartam vele építeni a fák közé' – mesélt röviden az életéről. De a lényeg az, hogy összességében nem szerette a szereplést. Egy facebookos kommentben kiakadt azon, hogy őt, és a történet szereplőit Jimmy Kimmel, és az esetről beszámoló tévétársaságok csak kihasználják, hogy meggazdagodjanak, és a vele készült anyagokat kényükre, kedvükre szerkesztgetik. Nem véletlenül vizelte le tehát Jimmy Kimmel molinóját a műsor készítésekor.

2. Tanúskodott a bíróságon

Mivel aktív szereplője és szemtanúja volt a bűncselekmény megakadályozásának, ezért tanúskodnia kellett a fresnói bíróságon az ügyben, ami valószínűleg az utóbbi évek legszórakoztatóbb tanúvallomása lehetett. A Fresnobee-n összegyűjtötték a twitteres bejegyzéseket a tárgyalásról, ez némi képet ad arról, hogy Kai miket mondott. Például, hogy a támadás előtt együtt szívott a támadóval, de nem szívtak be túlságosan, mert 10-es skálán csak 2-3-as erősségű volt az anyag, amit venni tudtak. Közben cigarettát kért a bírótól, meg magának olvasta fel az esküjét, rengeteget káromkodott, és visszakérdézett az ügyvédeknek, bírónak, ügyésznek, mindenkinek. A tanúvallomás végén pedig lazán nyújtózkodott a bíróságon, amit szintén nem szokás. Egyébként nem önszántából ment tanúskodni, egy facebookos kommentben így ír róla: “Kibaszottul elraboltak a szövetségi ügynökök, és arra kényszerítettek, hogy tanúskodjak! Nem kamuzom! Öt kibaszott rendőr keltett az ajtóban állva. Ilyenkor mit lehet csinálni? Egyébként a támadó arcát valaki beverte az előzetesben, szerencsére”.

3. Elosztogatja minden pénzét

Kai-ról nem sokat tudni, leginkább csak legendák keringenek róla, amelyek igazságtartalmát nehéz ellenőrizni. Különösen azért, mert ő sem szokott magáról nyilatkozni, a rajongói oldalát sem ő kezeli, csak néha kommentel az oldalon a saját nevén. Az egyik ilyen legenda, hogy ő nem csóró, csak nem akar semmi vagyont magáénak tudni, ezért amint van egy kis pénze, azt eladakozza. Erre egy bizonyított esetet találtunk, Jimmy Kimmel elmondta, hogy a szereplésért Kai kapott néhány száz dollárt, amit nem tartott meg, hanem az egészet szétosztotta a környék hajléktalanjai között.

4. Rengeteget szív, és büszke rá

Kai nyilatkozatai hihetetlenül szórakoztatóak, leginkább valószínűleg annak köszönhetően, hogy rengeteget szív, és ezt megsínylette az ítélőképessége, meg úgy általában a világhoz való hozzáállása. De jól érz magát így, és ez a lényeg. A legutóbbi facebookos fotóján házi termesztésű füvével büszkélkedik, amiből Frank Zappára emlékeztető arcszőrzetet varázsolt magára. “Otthon, édes Humboldt megye... házi termesztésű csoda, egy kényelmes hippilakban a természet lágy ölén” – írta a füvéről Kai.

5. Többször volt már börtönben

Kai számára nem újdonság, hogy összetűzésbe kerül a hatóságokkal, nem is szereti túlságosan, ha bármi dolga akad a rendőrséggel. Ismertté válása előttről származó Facebook-bejegyzések szerint többször is töltött már néhány napot börtönben az utazása során. “Négy nap a megyei börtönben. A földön kellett aludnom a betonon egy gyűjtőcellában két napon keresztül, aztán egy napot három emberrel összezárva töltöttem, végül még egyet sok emberrel. [...] Mit csináltam, amikor kiengedtek? Elmentem a McDonald's-os kukákhoz enni, és próbáltam a lehető legtöbb méltóságomat megőrizni, amikor az emberek piszkálni kezdtek utána. Micsoda bűn!” – írta az egyik börtönlátogatásáról.

6. Nagyon fontos a szeretet

Kai szereti az ókori civilizációkat, különösen az etruszkokat és a görögöket. Az etruszkokban a bejegyzései alapján a természethez való hozzáállásukat szereti, az ógörögökben meg azt tartja nagyon fontosnak, hogy négy szavuk is volt a szeretetre. És Kai szerint nincs is fontosabb dolog, mint a szeretet, mindegy, hogy pontosan milyen szeretet, a lényeg az, hogy szeretet legyen, és megértés.

7. Simán lehetne saját lemeze

A szeretetről egyébként egyik zenei videója végén nyilatkozik, és ezzel el is értünk oda, ami a Kai körüli legnagyobb felfedezés volt a világsajtó számára. Az, hogy Kainak nagyon jó hangja van, nagyon jó számokat ír, ráadásul szeret is szerepelni. Jelenleg naponta rögzít videókat mindenféle véletlenszerű együttzenélésről ismerőseivel, és ha kicsit is meg akarná lovagolni a sikert, aminek eddig semmi jelét nem mutatta, akkor könnyen szerezhetne akár lemezszerződést is. De Kai nem ilyennek tűnik. Annyira nem érdekli semmilyen anyagias dolog, hogy még arra sem reagált, hogy Jimmy Kimmel és annak a nőnek a munkahelye, akit Kai megmentett, leszerveztek egy többnapos szörftúrát Kai-nak, mert tudják, hogy imád szörfözni. Ki van fizetve a szállása, az ellátása, az utazása, Kimmel még szörfcuccot is vett neki. De egyelőre nem tudni, hogy hajlandó-e elfogadni a felajánlást.