Most kezdődött a svédországi Umeåban annak a férfinak a tárgyalása, akit azzal vádolnak, hogy óvszerbe tömött harisnyákkal okozta egy 28 éves német cserediák halálát.

A Västerbottens-Kuriren híre szerint egy férfi  még tavaly október közepén hívta a mentőket a lakásához, akik a lakásban egy eszméletlen nőt találtak. A nőt kórházba szállították, de néhány napra rá életét vesztette.

A boncolási jegyzőkönyv szerint a nőt legalább 123 alkalommal ütötték meg egy lapáttal a szerepjáték során, az egész testét sérülések borították. Ennek ellenére a halottkémi jelentés szerint a nő halálát nem feltétlenül a sérülések okozták, és pár egy kokainhoz hasonló pszichostimulánst is fogyasztott, illetve némi alkoholt.

Åsa Jönsson ügyész megerősítette, hogy a halál oka vélhetően fulladás volt, melyet egy nejlonharisnyával megtöltött óvszer okozott.

A nő cserediákként élt  korábban Umeåban, itt találkozott a 31 éves svéd férfivel. Hazautazása után Skype-on tartották a kapcsolatot, és a férfi Németországba is utazott, egy-egy találkára.

A vádlott elmondása szerint a kapcsolat főleg plátói volt, az áldozatnak romantikus elképzelései voltak. "Sok időt töltöttünk együtt,mint barátok, de azt gondolom, ő többet akart a barátságnál."

A férfi vallomása szerint az erőszakos szexben megegyeztek, és a férfi volt a domináns fél a játékok során. Ehhez képest a nyomozók megtalálták az áldozat naplóját, melyben a nő arról írt, hogy nem lelkesedett a S/M játékokért.

"Azt mondtad egyszer, hogy nem akarsz engem szenvedni látni" -írta a naplóba - "Lehet, hogy alázatos vagyok, de nem vagyok mazochista."

Az áldozat tavaly októberben Svédországba utazott barátjához, és ekkor fajult el a szex, amely a német lány halálát okozta.

Az Afronbladet információi szerint az ügyész azt feltételezi, hogy a német diák szerelmes volt a férfibe, aki ezt kihasználva kényszerítette S/M játékokra a lányt.