Március elsején robbant ki egy svájci nővér ügye, aki egy halottal fotóztatta magát egy kórházban. Az ápolónő sátánista oldalakat követ Facebookon, és szadomazó szerelésben pózol egy fűrészt nyalogatva. A nővérszövetség természetesen kiborult az eseten.

Egy svájci város, St. Gallen egyik kórházának nővére halottal pózol az egyik Facebookos képén - írja a 20 Minuten. „tippelj, hogy alszik-e vagy elhunyt. Egy kis segítség, én vagyok a kaszás" – írta a kép alá. A képeken mindkettejük arcát kitakarták, de az eredeti felvételen állítólag még mosolyog is, amint a holttest mellett támaszkodik.

Az ápolónőről azt írják, hogy sátánista. Az egyik képen mentőautó előtt, egy másikon piros bőr nővérke-jelmezbe bújva, bilincsek és kínzóeszközök között pózol, ráadásul mintha ezen éppen egy fűrészt nyalogatna. Emellett mintha egy sátánista oldalt is követne, és „üdv, sátán" állapotfrissítéseket osztana meg.

„Miért teszel fel ilyen képeket Facebookra? Tudja ezt a főnököd?" – kérdezte tőle valaki. „Bármit feltehetek, amit csak akarok. Ez az én oldalam, akiknek meg nem tetszik, nyugodtan megbaszhatják magukat és megdögölhetnek. A halál hétköznapi dolog, az emberek mindig meghalnak" – válaszolta erre a nő..

A hatóságok akcióba léptek, kivizsgálják az ügyet. A nővérszövetséget megdöbbentette az ügy. „Mindegy, hogy egy képesített nővérről van-e szó, egy profi ápolóról vagy csak egy asszisztensről, nyilvánvaló, hogy ilyen embereknek nem lenne szabad az egészségügyben dolgozniuk" – reagáltak.