Dél-Koreában nem nézték túl jó szemmel a tavaly indult, japán vicces szokást, hogy fiatalok hatalmas adag sültkrumplikat rendelnek a gyorséttermekben, hogy aztán azzal pózoljanak. Az összesen 250 dollárnyi krumpli előtt pózoló fiatalokat kitiltották a dél-koreai McDonald’s-ból, ahol voltak, és az internet népe is megveti őket, mert káoszt okoznak, és akadályozzák a munkát. Bezzeg Japánban menő a krumplival pózolás.

Potato Partynak, vagyis krumplipartinak hívják azt a tavaly októberben Japánból elinduló vicces szokást, aminek az a lényege, hogy fiatalok rengeteg krumplit vesznek egy gyorsétteremben, kiszórják a krumplisdobozok tartalmát az asztalra, aztán a halommal pózolnak.

A szokás átterjedt Dél-Koreába is, ahol viszont nem nézték olyan jó szemmel a napokban 250 dollárnyi krumpli előtt pózoló fiatalokat. Kirúgták őket a McDonald's-ból, és a fotóra érkezett kommentek is leginkább ekézték a fiatalokat, akik káoszt okoznak, és fölöslegesen tartják fel a kiszolgálást a gyorséttermekben - írja a Gawker.

A Rocket News 24 összegyűjtött néhány hozzászólást, amik a képre érkeztek. Egy hozzászóló azt írta, elsírta volna magát, ha ez abban az étteremben történik, ahol ő is van, egy másik hozzászóló azt javasolta, hogy jelentsék a gyerekeket a McDonald's vezetőségénél. A Gawker szerint voltak olyan vélemények is, amelyek szerint a gyerekeknek szigorú büntetésre lenne szükségük.

Dél-Koreában egy nagy adag sültkrumpli nagyjából 310 forintba kerül, vagyis a 250 dollárnyi krumplirendelés nagyjából 182 adagnyi krumplit jelent, amire a kép alapján körülbelül tíz ember volt összesen. Ez összesen egyébként körülbelül 25 kiló sültkrumplit jelent. Így már viszonylag érthető, hogy miért borítja meg egy étterem működését, ha valaki krumplipartit akar tartani. Általában a gyorséttermekben nincs előre kisütve ennyi krumpli, így az egyébként viszonylag flottul működő kiszolgálást nagyon megakasztja, ha hirtelen nagyon sokra van szükség valamiből.

Az egész őrület egyébként Japánból indult, ahol tavaly októberben hirdetett a McDonald's egy akciót, aminek az volt a lényege, hogy minden sültkrumplit 150 jenért, vagyis kb. 370 forintért adtak, függetlenül attól, hogy mekkora porcióról van szó. Értelemszerűen a legnagyobb kiszerelés esetében ez az ár nagyon megérte, ezért rengeteg fiatal özönlötte el a McDonald's-okat, hogy sültkrumplit vegyenek. Aztán egy idő után elkezdtek nagyon sok, olcsó sültkrumplit venni, hogy a vicc kedvéért a tálcákra kiszórt hatalmas adagokkal pózoljanak - írja a Kotaku.

Akkora rendelések viszont, mint amekkora Dél-Koreában a felháborodást okozta, Japánban nem nagyon voltak. Az egész őrületet egy 23 adagos rendelés indította el, aztán voltak olyan képek, amiken mondjuk egy 60 adagos rendelés volt, de ezt már például külön lufival ünnepelték. A koreai rendelés pedig még ennek a viszonylagos rekordnak is legalább a háromszorosa volt.