Egyelőre nem túl nagy, de annál lelkesebb az a közösség, amelyet három brit fiatal indított,hogy az egészséges életmódot és testképet közvetítse az emberek felé. A dolog lényege, hogy meztelenül főznek vegán ételeket. A blogjukba bárki beküldheti a saját, pucér, konyhai mutatványait.

Három manchesteri fiatal, a 24 éves Jess, a 21 éves Greta és a 24 éves Zach néhány hónappal ezelőtt költözött össze, de akkor még nem tudták, hogy pár hónappal később saját közösségük lesz. A három fiatal hozta létre ugyanis az egyre népszerűbb nakedvegancooking.com oldalt, vagyis egy olyan oldalt, ami arról szól, hogy vegán ételek elkészítését mutatják be rajta meztelenül.

Az ötlet mögött az állt, hogy Jess és Greta állandóan vetélkedtek egymással, ki tud jobban főzni, Zach pedig szeretett meztelenül mászkálni otthon – írja a Huffington Post. „Rájöttünk, hogy azzal, hogy levetkőzünk egy olyan platformot hozunk létre, aminek a segítségével egy csomó dologról beszélhetünk, ami érdekel minket” – mondta Jess a lapnak.

Olyan dolgokra kell gondolni, mint a pozitív testkép, az egészséges étkezés, vagy a nők ábrázolása a médiában. „Voltak gondjaim a testképemmel, és étkezési problémáim is voltak. Számomra ez egy gyógyító folyamat. A magazinok, a reklámok, az egész média irreális testképekkel tömik tele az embereket arról, hogy hogyan kellene kinézni. Fontos, hogy az interneten retusálatlan képeket lássunk, hogy legyen egy felület, ahol ezekről a kérdésekről lehet beszélni” – mondta Jess.

A téli hónapokban egyébként kevesebbet meztelenkedtek, mint korábban, mert azt mondják, drága a fűtés, nekik meg kevés pénzük van, úgyhogy inkább fel szoktak öltözni. Rendszeresen tartanak bulikat is otthon, ezeken általában nem kötelező beöltözni, de a blog készítőinek elmondása szerint azért ez rendszeresen elő szokott fordulni. Igaz, olyan is volt már, hogy a vendégek vetkőztek le, a blog készítői pedig ruhában maradtak.

A blog egyébként nem ad sem többet, sem kevesebbet, mint ami a nevéből kiderül. Látunk recepteket, illetve képeket arról, hogy pucér emberek az elkészült étellel pózolnak, esetleg az étel készítésének néhány pillanatáról. Az eredeti három szerzőn felül most már számos vendégszerző is küld be recepteket és képeket.