Alvás közben harapta meg a kislányt a patkány

2013.03.09. 19:31
A hétéves Francesca Williams egy éjjel arra ébredt, hogy egy nagy és barna állat mászik a lábán, majd megharapja. A lány sikítására rohantak be a szülei.

Nem lehet könnyű azzal szembesülni, hogy a gyereket egy patkány harapdálja az éjszaka közepén. Ez történt ugyanis Francesca Williamsszel, aki egy kis angol faluban él. A szülők egyik éjszaka egy hatalmas sikításra ébredtek éjjel kettő tájt.

"Amikor meghallottuk a sikoltozást, azt hittük, rosszat álmodott" – nyilatkozta a mama, Wendy a Ross Gazette nevű újságnak. "Sosem gondoltuk volna, hogy valami borzalmassal szembesül a szobájában".

A patkány épp az ágy alá iszkolt be, amikor Wendy és Darren berohant a szobába. Az ágyon ott ült a kislányuk, aki sírt és vérzett. Francesca elmesélte, hogy arra ébredt, hogy valami van a lábán, és amikor megmozdult, akkor egy nagy barna állat megharapta őt.

153930494
Fotó: Boston Globe

Darren még a szobában volt, amikor meglátta, hogy egy állat szalad át a szobán. Gyorsan becsukta az ajtót, és füttyentett a kutyájuknak, Hattie-nek. A kutya szerencsére egy jack russell terrier volt, ami gyorsan végzett a rágcsálóval. A kislányt orvoshoz vitték, aki megnyugtatta a szülőket, és antibiotikumot írt fel, illetve arra kérte őket, hogy szóljanak, ha bármilyen influenzaszerű tünetet tapasztalnak a gyereken.

Wendy a Telegraphnak mondta el, hogy a támadás annyira megviselte a lányát, hogy egy héten keresztül nem volt hajlandó a szobájában aludni.

"Vidéken élünk, és tudjuk, hogy számos patkány él a közelünkben, de sosem gondoltuk volna, hogy bejön a házba, ahol kutyák és macskák élnek" – tette hozzá az édesanya. Francesca, aki bátyjával és nővérével él együtt, hozzászokott az állatokhoz. Anyjának Monmouth-ban van egy kisállat-kereskedése, és a családnak van egy csomó állata, a kutyától a baromfikig.

"Nem szereti a patkányokat, pedig ő volt a nap sztárja az iskolában, ahol elmesélte, mi történt vele. Az osztályban most a vadon élő veszélyes állatokkal foglalkoznak."

A támadás után a család végignézte a ház eldugott sarkait, azután kutatva, hová férkőztek be még rágcsálók. Williamsszék azt feltételezik, hogy a patkány a macskaajtón szökhetett be még az este, és csak elbújt Francesca takarója alá, és akkor támadott, mikor az megmozdult. A biztonság kedvéért azért mágneszárat helyeztek a macskaajtóra.

"Az embereknek figyelniük kell arra, ha gond van a patkányokkal kint, akkor bent is okozhatnak problémákat. Ne gondolják, hogy kint maradnak, mert akkor sokkoló meglepetésben lehet részük" – adott tanácsot Wendy a Monmouth Today olvasóinak.