Rejtély, miért vásárolta be magát a Vatikán egy olyan házba, ahol egy hatalmas melegszauna van. Az egyik gyanú az, hogy meg akarták téríteni az oda be-betévedő melegeket, a másik gyanút nem részleteznénk.

Miközben a Teremtő tekintete a Vatikánvárosra vetül, kiderült, a katolikus egyház vezetői nagy beruházásba fogtak: az Independent szerint az egyház részt vásárolt egy római lakóépületben, amelyben mellesleg a legnagyobb, melegeknek fenntartott európai szaunája található. A beruházás összértéke 30 millió dollár (7 milliárd forint).

Az Europa Multiclub nevű helyre nem tudni, járnak-e pápaválasztó bíborosok, mindenesetre az egyházban a melegek kérdése régóta a legnagyobb probléma. A katolicizmus ugyanis változatlanul bűnnek tartja a homoszexualitást, holott számos egyházi vezetőről derült már ki mássága.

Sokkal érdekesebb és értelmesebb összefüggés az, hogy az Emberek Evangelizációjának Kongregációját vezető Ivan Dias kardinális könyékig benne van az ügyben. A 76 éves Dias maga is ott lesz ma a Sixtus-kápolnában, mellesleg egy 12 szobás lakás tulajdonosa az említett blokk első emeletén, a római Via Carducci 2. szám alatt. Lakása ajtaja méterekre található a melegfürdő kapujától. Dias lakása mellett 18 más egyházi személy kérója is a patinás palotában található.

Állítólag maga Tarcisio Bertone kardinális volt az ötletgazda, hogy vegyenek lakásokat az épületben. Mivel e lakások az egyházi államhoz tartoznak jogilag, így elmondható, hogy a Szentszék szomszédságában egy melegszauna található. Az egyik olasz melegoldal egy fórumozója már el is poénkodott a helyzettel: "Upsz, rossz ajtón mentem be, azt hittem, ez a kápolna".