Hunter Moore azzal vált hírhedtté, hogy létrehozott egy weboldalt, ahova bárki feltölthette exe pucér képeit, hozzácsatolva a Facebook-adatlapját. Kapta is a fenyegetéseket, de egészen addig leszart mindenkit, amíg bele nem köpött üzlettársa levesébe. James McGibney felvette a kesztyűt, és bevetette fegyvereit: a bíróságot és az Anonymoust. Moore hiába átkozódott, csak megbüntették negyedmillió dollárra és kiteregették minden személyes adatát.

Egyre jobban rájár a rúd – az egyszerűen csak az internet leggyűlöltebb emberének nevezett – Hunter Moore-ra. Moore az a 27 éves kaliforniai férfi, aki IsAnyoneUp.com néven létrehozott egy weboldalt, amire bárki beküldhetett bárkiről meztelen képet és videót, ő kitette a képen szereplők Facebook-adatlapjával együtt, és persze csomót keresett a trollkodással – emlékeztet a Gawker.

Moore korábban nem vette komolyan azokat a perrel fenyegetéseket, amiket oldala miatt kapott –például Brandi Passante amerikai valóságshow-szereplőét, amelyet tavaly ősszel indított, mert felkerült róla egy pucér videó. Moore egy péniszéről készült fotót küldött válaszul Passante ügyvédjének. Aztán Moore ellen újabb pereket indítottak mások, így lelépett sacramentói otthonából. Egyszer azonban csak haza kellett mennie, de akkor meglátta az embert, aki éppen egy idézéssel a kezében tartott felé, sprintelni kezdett. Elesett, utolérték, át kellett vennie az idézést.

A bíróságon persze nem jelent meg, távollétében több mint 260 ezer dollár (61,36 millió forint) pénzbüntetésre ítélték. A korábban Moore-ral üzletileg szövetkezni próbáló és őt megfékezni kísérlő, majd a fenti pert elindító vállalkozó, James McGibney kijelentette: mindenképp kinyomozza, mennyi vagyont harácsolt össze Moore.

Miért?

Kettejük háborúja úgy kezdődött, hogy 2012 áprilisában McGibney létrehozott egy Moore életművével szembemenő oldalt, a Bullyville-t. Itt bárki anonim módon beszámolhatott arról, ha zaklatták, zrikálták, szívatták őt. A sok más, ville-re végződő nevű, tematikus oldalt megszülő McGibney alkotta a Cheaterville-t is, amin a megcsalt felek vádolhatták be névtelenül exeiket. A Moore-McGibney-birodalom akkor jött létre, amikor utóbbi megvásárolta az IsAnyoneUpot. Csakhamar azt lehetett észrevenni, hogy a troll-lapra kattintva a Bullyville-re jut az ember (most is ez a helyzet).

Ekkor jött a pálfordulás: Moore nyilvánosan kijelentette, hogy mennyire sokat árthat az embereknek a nyilvános szekírozás. "Barátok lettünk a BullyVille, CupidVille, CheaterVille és KarmaVille alapítójával, és segített rájönnöm, hogy a programozásban és hálózatépítésben való tehetségemet jó dolgokba csatornázzam" – fogalmazott cirádásan.

Váratlan fordulat

Aztán jött az újabb fordulat, kiderült, hogy Moore kamuzott. Egy interjúban mindenféle szemétséget összehordott üzlettársáról. Szorult a hurok, időközben az FBI is nyomozni kezdett utána, miközben egy rádióműsorban erőszakolással fenyegette meg a pénzügyeiről érdeklődő rádióst (ld. a lenti videót). Közben az egykori üzlettárs az IsAnyoneUpra csak annyit írt ki, hogy hamarosan egy közlemény várható. Moore bepöccent, és a Twitteren nekiállt gyalázkodni, többek között McGibney állítólagos pedofil hajlamait támadta trágár módon. McGibney egy perrel és az Anonymous Moore-ra szabadításával válaszolt, aminek eredménye egy csomó privát informnáció közzététele lett Moore-ról.

A háború következő lövését Moore adta le, aki kijelentette, hogy HunterMoore.tv néven indít egy videosorozatot, ami szintén egyfajta bosszúpornó-oldal lesz. Ezzel még inkább felrúgta a McGibney-vel való megállapodást, az egykori haditengerész azonban felvette a kesztyűt. "Fenyegethet vele, hogy szétrúgja a seggem, vagy megerőszakolja a nejem a gyerekeim szeme láttára, vagy köpködhet, amit csak akar az aljas szájával. Nem hátrálok meg; néha zsarnoknak kell lenned, hogy legyőzz egy zsarnokot. Törvényesen fogom seggberúgni, az igazságszolgáltatási rendszerünkkel" – szólt McGibney fenyegetése. Ezután az Anonymous közölte Moore összes személyes információját, a lakcímét is az interneten. A bíróság pedig meghozta a fent említett döntést.