A savas támadással gyanúsított orvost sztárügyvéd védi, és hónapok óta nem is találkozott az állítólag injekcióval elkábított nővel, akit brutálisan bántalmaztak.

B. Krisztián a múlt héten a budapesti San Marco utcában megtámadta állítólagos szeretőjét, elbódította, majd a lakásába vonszolta, és ott brutálisan bántalmazta. A lakásból ezután különféle értékeket tulajdonított el, majd távozott a helyszínről - nyilatkozta a Velvetnek Kovács Viktória, a BRFK sajtószóvivője. A bűncselekmény következtében a nő súlyosan megsérült.

B. Krisztián a Budai Irgalmasrendi Kórház igazgatója, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói alig hat órával a támadás után elfogtak, most előzetes letartóztatásban van. A III. kerületi  Rendőrkapitányság nyomozói ugyanis kétséget kizáróan megállapították, hogy a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható.

A gyanúsított ügyvédje, Bánáti János a Velvet megkeresésére elmondta: ügyfele tagadja a tett elkövetését, és úgy tudja, hogy az áldozatot injekcióval kábította el, ugyanakkor tagadta, hogy a brutális bántalmazás a gyanúsításban szerepelne.

„Ügyfelemet avval gyanúsítják, hogy injekcióval elkábította, egy bizonyos maró savval a test egy részét leöntötte, illetve ami a rablási minősítést meghatározza – mert ez a gyanúsítás – hogy ingóságokat elvitt a lakásból." Arra a kérdésre, hogy beismerte-e a tettét, Bánáti közölte, hogy ügyfele ott sem volt a helyszínen.

A rendőrség kérdésére egyértelmű választ adott, a sértettel több hónapja végleges jelleggel megszakadt a kapcsolata, így legfeljebb az utcán találkoztak az elmúlt hónapokban. B. Krisztiánnak családja van, van egy új kapcsolata is, fel sem merült, hogy szorosabbá akarta volna fűzni ezt."

A 43 éves gyerekorvos igazi karriert tudhatott magáénak. A SOTE elvégzése után a McGill Egyetemen egészségügyi menedzsernek tanult, majd posztgraduális képzésen orvos-közgazdásznak. Az Országos Mentőszolgálat mentőtisztje volt, dolgozott a Bethesda Gyermekkórházban, később az Irgalmasrendi Kórház igazgatója lett.

B. nagyon büszke sportsikereire, napi szinten fut, nyáron vitorlázik, búvárkodik. A többgyerekes eredetileg gyerekorvos végzettségű szakember a Ments Életet Alapítvány kuratóriumának a tagja.