A 19 éves sajóvámosi lány nagyon félt az érettségitől, de az iskola jól ment neki, a családja pedig szerette. Régi szerelmének mindig elmondta, ha rossz kedve volt, de vele is egy hónapja találkozott utoljára. Sz. Andrea holttestét kedd délután emelték ki a Sajóból.

Senki sem sejtette

A lány március 11-én tűnt el, amikor iskola után hazaindult. “Fogalmam sincs, hogy ő tette-e ezt magával. Ha rossz kedve volt, azt mindig elmondta, és próbáltam neki segíteni, de most még a legjobb barátnője sem sejtette, hogy ilyen történhet” – mondta a Velvetnek a tegnap délután Szirmabesenyőnél holtan megtalált Sz. Andrea volt fiúja és közeli barátja, Attila. Elmondása szerint egy időben szerelmesek voltak egymásba.

A 19 éves sajóvámosi lány környezete értetlenül áll a történtek előtt: úgy tudják, rendezett háttere volt. “A suli ment neki, de nehéznek tartotta, mert érettségi előtt állt. Otthon elég szigorúan fogták, nem nagyon akarták elengedni sehova. Fiúja most nem volt, arról tudtam volna” – tette hozzá a férfi, aki utoljára 3-4 hete találkozott az elhunyttal, de mindent meg szoktak beszélni.

Sok szeretetet kapott

Sz. Andrea családjának egyik közeli barátja nem beszélt túl nagy szigorról. “Remek családja volt, ha mindenhol annyi szeretet lenne, mint ott, semmi gond nem lenne a világgal. Találgatni nem akarok, túl erős még a gyász” – adott hangot megdöbbenésének.

Sz. Andreát családja a Facebookon kezdte keresni egy azóta törölt felhívásban, édesapja az utolsó pillanatig reménykedett benne, hogy élve találják meg. A keresést akkor sem szüneteltették a civilek, amikor a hatóságok a március 15-i hóhelyzet miatt abbahagyták egy időre. Egy sajóvámosi falubéli elmondása szerint csendes és szerény volt, sokat járt könyvtárba, szívesen vett részt kézműves foglalkozásoktalált on, és jó tanuló volt, ezért is érhetetlen, hogy miért félt annyira az érettségitől.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a portálnak azt mondta: Sz. Andrea testét a Sajóból emelték ki Szirmabesenyőn, az édesapa azonosította a holttestet. Idegenkezűségre utaló nyom, adat nem merült fel.