Megölte a kutyáját, hogy megmentse a fia leharapott ujját

2013.04.02. 15:42
A család kutyája leharapta egy 11 éves kaliforniai fiú ujját. A baleset helyszínére érkező 41 éves apának gyorsan kellett mérlegelnie. Megölte a kutyát, és felboncolta.

A 41 éves Manatee-ban (Kalfiornia) élő Luis Brignoninak súlyos döntést kellett gyorsan meghoznia a húsvét előtti pénteken: vagy a fia veszti el az egyik ujját, vagy megöli a család egyik kutyáját – írja a Bay News 9.

Brignoni péntek este hat körül sikítozásokat hallott a háza kertjéből. Kirohant, ott találta a 13 éves fiát sokkban, a 11 éveset pedig talpig vérben, aki a kezét szorongatta, valamint a család malamutkeverék kutyáját. Kiderült, hogy a gyerekek játszani akartak a család házörzőjével, de az állat leharapta a gyerek kisujját, és nem akarta kiköpni. Az apa próbálta kiszedni a kutya szájából az ujjat, de nem tudta, mert közben lenyelte az állat.

“Azt mondtam, meg kell találnom azt az ujjat. Fogtam a puskám, és lelőttem az állatot” – mondta az apa később a kórházban. “Nem tudod, mit vagy képes megtenni a gyerekedért. Nem tudod, honnan szeded hozzá az erőt. [...] Nekem nem arról szólt ez a dolog, hogy elveszti-e a fiam az ujját, hanem arról, hogy elvesztem egy családtagomat. Nagyon nehéz döntés volt. De a fiam bármilyen állatnál fontosabb, és abban a pillanatban azt éreztem, meg kell tennem, különben nincs esélyünk” – mondt az apa a döntésről.

Az apa, aki egyébként rendszeresen vadászik, felboncolta a kutyát, miután lelőtte, kiszedte a gyomrából a fia kisujját.

Közben kihívták a mentőket, a gyereket pedig a leszakadt ujjával a tampai kórházba szállították. Az orvosok megállapították, hogy az ujj olyan súlyosan megsérült, hogy nem tudják visszavarrni. A 11 éves fiút hétfőn engedték ki a kórházból.

A rendőrök először az apa felelősségét vizsgálták az ügyben, de megállapították, hogy baleset történt. Az állat valószínűleg csak a fiú ruhájának az ujját akarta elkapni, de lecsúszott a harapás, és végül a gyerek kezét találta el.