Egy kambodzsai szigeten forgattak túlélős realityt a franciák, amikor március 22-én szívrohamot kapott az egyik játékos. A 25 éves férfi a kórházban életét vesztette, és azonnal elővették a stáb orvosát. Azzal vádolták a névtelen kommentelők és trollok, hogy nem tett eleget a férfi életének megmentéséért. Thierry Costa megelégelte a vádaskodást, és hétfőn öngyilkos lett.

Hétfőn, 38 éves korában elhunyt Thierry Costa francia orvos, aki felügyelte a Koh-Lanta című francia valóságshow-t – írja a BBC. Azután döntött így, hogy a közvélemény ellene fordult, mert a reality során meghalt egy játékos, a 25 éves Gerald Babin. Az egy hete történt halálesetet szívroham okozta forgatás közben. Az orvost érő kritikák szerint Costa túl sokat késlekedett a beavatkozással. Mindkét haláleset a kambodzsai Koh Rong szigetén történt.

Babin állítólag már az első napon szorító érzésre panaszkodott. A szívrohama után még kórházba tudták szállítani, ott azonban életét vesztette. A francia hatóságok vizsgálatot indítottak, a TF1 csatorna pedig leállította a Survivornak megfelelő túlélőshow-t.

A műsort készítő Adventure Line Productions produkciós cég megerősítette a BBC-nek, hogy Costa egy kambodzsai hotelben lett öngyilkos. Az orvos már a negyedik évadot csinálta végig a stábbal a műsorban, aminek lényege az volt, hogy a játékosoknak ki kell bírniuk egy lakatlan szigeten. "Ennek a tragikus eseménynek ösztönöznie kell mindazokat, akik gyanúsítgatnak és kommentálnak rendes ítélet nélkül, hogy gyakoroljanak felelősséget" – közölte a cég. A TF1-et vezető Nonce Paolini is közölte, a névtelen kommentelők és az ezeket terjesztők szembe fognak nézni a következményekkel.


Nagyobb térképre váltás

Costa búcsúlevelet is hátrahagyott. "Biztos vagyok benne, hogy méltányolható módon kezeltem Geraldot, ráadásul páciensként és nem egy résztvevőként. Annak ellenére, hogy sajnálom ezt a szomorú véget, a hippokratészi esküvel összhangban cselekedtem" – írta. Hozzáfűzte, "lerombolt hírnevét" mostmár képtelenség lesz helyreállítani. Végül azt kérte, testét Kambodzsában hamvasszák el, mert soha nem akar visszatérni Franciaországba.