Februárban csontig harapta volt barátnője nagylábujját az új-mexikói Daniel Ayana, de a 27 éves férfi ellen végül ejtették a vádakat. Ayana április elsején újra megtámadta időközben más városba költözött volt barátnőjét, de ezúttal a fogai mellett egy szivarvágót is használt. Letartóztatták.

Emberrablással, előre kitervelt súlyos testi sértés elkövetésével, zaklatással és követéssel vádolják a 27 éves, új-mexikói Daniel Ayanát, azt a férfit, aki április elsején harmadjára csonkította meg volt barátnője lábát, írja a Santa Fe Reporter. A lap az albuquerque-i rendőrség letartóztatási parancsára hivatkozva azt írja, hogy Ayana és volt barátnője kálváriája még tavaly novemberben kezdődött, amikor a férfi először harapott bele erősebben nője lábujjába. Barátnője ekkor négy év együttjárás után kidobta a férfit, aki akkor még egy cipőboltban dolgozott eladóként.

Csontig harapta a nagylábujját

Aztán Ayana idén februárban betört volt nője otthonába. Amikor a nő határozottan megtagadta a férfitól, hogy megszagolhassa a lábát, Ayana erőszakossá vált. A falhoz vágta volt barátnőjét, lehúzta lábáról a cipőt és a zoknit, és fogaival csontig harapta a bal nagylábujját. Daniel Ayana ellen ezután vádat emeltek betörés, súlyos testi sértés és személyi szabadság korlátozása miatt, de miután a tanú, illetve az ügyész nem jelent meg a tárgyaláson, ejtették az ügyet.

A férfi ellen távoltartási végzést adtak ki, de volt barátnőjének ez nem volt elég, Santa Fét elhagyva Albuquerque-be költözött. De Ayana itt sem hagyta békén. Április elsején kopogás nélkül lépett be a nő rokonainak házába. Volt barátnője figyelmeztette, hogy már ezzel a lépésével megszegte a távoltartási végzést, de a férfi ezzel nem foglalkozott. Azt felelte, tudja jól, de a nő elcseszte az életét.

A letartóztatási parancs szerint Ayana a földre teperte a nőt, lehúzta a zokniját és a cipőjét, majd a szájába vette a jobb nagylábujját, és harapni kezdte. Aztán hirtelen abbahagyta. A fogai helyett egy szivarvágóval folytatta a műveletet. A nő eközben megkaparintott egy villát, de hiába döfködte vele Ayana nyakát és hátát, hatástalan volt. Ekkor a nő taktikát váltott, és körmével a férfi arcát és szemét kezdte kaparni, nyomkodni. Ayana feladta a küzdelmet: miután leszakította a nő körmét a jobb nagylábujjáról, elmenekült. A férfi ellen még aznap kiadták a letartóztatási parancsot, és röviddel ezután el is kapták a rendőrök a Santa Fe-i Christus St. Vincent Körzeti Kórházban, ahová szem- és arcsérülését ment kezeltetni.