"Hagyd ott a munkád, vegyél egy jegyet, ess szerelembe, és soha ne térj vissza" - írta korábban a Facebookon az a huszonnégy éves angol lány, akit egy férfi halálra szurkált Indiában - írja a Daily Mail.

Az indiai hatóságok letartóztattak egy holland férfit, akit azzal vádolnak, hogy április 5-én halálra késelte Sarah Grovest. A huszonnégy éves angol lány holttestét szombat hajnalban találták meg a barátja testvérei. „Bekapcsoltam a zseblámpám, és megláttam Sarah-t a saját ágyában, egy vértócsában feküdni. Mozdulatlan volt, egyik keze a szájában" – nyilatkozta az egyikük.

A New Beauty lakóhajó a Groves barátjának, Samir Shodának a családjáé volt. Az anyjuk zajokat hallott fél három körül, így a testvérek átmentek, hogy ellenőrizzék a hajót. Amikor odaértek, akkor nyitva találták a lány és a holland férfi kabinjának az ajtaját is, és miután felfedezték a holttestet látták, ahogy a férfi átevezik a tavon. Groves pasija egyébként, akivel Goán ismerkedtek meg, a lánnyal szokott aludni, de ezúttal a barátaival volt.

Grovest negyvenötször szúrták meg, két végzetes sebet ejtve a tüdején és a nyakán. A tettes valószínűleg meg is erőszakolta, ugyanis a ruhája szét volt tépve, a vizsgálatok szerint pedig küzdött is a feltételezett gyilkosával, a holland Richard de Wittel.

A lány két hónapja élt a pasija és családja lakóhajóján, ugyanott, ahová a negyvenöt éves de Wit a gyilkosság előtt két nappal beköltözött. A támadás után de Wit ellopott egy evezős csónakot, amivel beborult a vízbe, de kiúszott a partra. A rendőrség végül 80 kilométerre a tett helyszínétől találta meg az útlevelével, de cipő nélkül.

Azóta beismerte a gyilkosságot, amit egy 30 centis pengehosszúságú késsel követett el. „Bevallotta, hogy ő ölte meg a lányt, azonban további részleteket nem mondott" – nyilatkozta Ahfadul Mujtaba, Kashmir tartomány helyettes főnyomozója. Annyit még hozzátett, hogy de Wit azzal védekezik: az ördög átvette a hatalmat a teste felett.

De Witt állítólag cannabisz vagy heroin hatása alatt volt, amit a vérvizsgálat meg is erősített. A Telegraph értesülései szerint az sem zárható ki, hogy a férfi paranoiás elmebeteg volt: saját bevallása szerint attól rettegett, hogy kémek figyelik minden mozdulatát, illetve impotenssé akarják tenni. Erről itt olvashat bővebben.

Sarah Groves barátja, Samir Shoda azt mondta, hogy találkozott is a gyilkossal, ugyanis a rendőrség megkérte, hogy segítse őket tolmácsként. A kihallgatáson azt mondta neki, hogy úgy gyilkolta meg a lányt, mintha ő lett volna az ördög. "Oké, ahogy akarod" - reagált erre de Witt. "Úgy nézett rám, mint aki meg akar ölni" – tette hozzá Shoda.

A nyomozók nem gyanúsítanak senki mást, de továbbra is érdekes számukra mindenki, aki a környéken volt, beleértve a Shoda-családot is.

A huszonnégy éves Sarah Groves egy tehetős angliai üzletember lánya volt. Sokat utazott, az egyik barátnője, Fabiana Harrington elmondása szerint egy tanzániai utazás alatt beleszeretett egy mondásba, ami annyit tett, hogy legyél szabad. Egy blogot is vezetett, ennek címe Az élet napos oldala.

Még júliusban, Indiába utazása előtt ezt posztolta a Facebookon: "hagyd ott a munkád, vegyél egy jegyet, ess szerelembe, és soha ne térj vissza". A gyilkosság után a Facebookon megjelent egy RIP Sarah Groves nevű felhasználó, amely alatt ismerősei emlékeznek a lányra. Az oldal szerint az utolsó poszt, amit Facebookra kitett, mielőtt Kashmirba utazott volna, így szólt: "mindent megteszek, hogy észnél legyek, hogy minél nagyobb biztonságban legyek".