A kedden 14 embert megkéselő ámokfutó vallomásából és házának átfésüléséből kemény tények derültek ki. Dylan Quick vonzódott a kegyetlenségekhez, kannibalizmushoz, nekrofíliához, gyerekkori vágya volt egy lenyúzott emberarc viselése.

Eddig nem vették komolyan az emberek az amerikai zombifilmeket, de lassan tényleg valósággá válik, hogy emberevő gyilkosok lepik el az Egyesült Államokat. Kedden a húszéves Dylan Quick a texasi Houstonban található Lone Star Community College nevű főiskolán kezdett késelős ámokfutásba. A 14 sebesültet követelő ámokfutás elkövetőjéről hamar kiderült, szimpatizál a kannibalizmus és a nekrofília gondolatával – írja róla a Gawker.

Ez semmi ahhoz képest, hogy bevallása szerint emberek arcának levágásáról és annak maszkként viseléséről is fantáziált. A bírósági jegyzőkönyv szerint azt mondta, ezek a gondolatok nyolcéves kora óta kísértik.

Quick készített egy felmérést is magának, átnézte az összes nagyobb késelés történetét, mielőtt nekiment az iskolának. Felkészülésként élesre köszörült mindenféle háztartási tárgyat, többek között tollakat és egy hajkefét, bár végül egy papírvágót használt csupán.

A rendőrség Quick otthonából kilenc tárgyat foglalt le. Ezek között volt egy Hannibal Lecter-maszk, egy állatboncoló készlet, illetve jónéhány gyilkosságokról szóló könyv. Quicket jelenleg fokozottan figyelik, nehogy öngyilkos legyen a közelgő pszichológiai vizsgálata előtt. Ha elítélik, akár 20 év börtönt is kaphat.