Diákok szerelték le a Lone Star-i szurkálót

2013.04.13. 18:17
Kisebb sérülésekkel végződött egy mészárlásnak indult kísérlet a texasi Lone Star egyetemen, ahol egy Dylan Quick nevű hallgató 14 társát sebesítette meg. A tragédiát az akadályozta meg, hogy a támadónak eltört a kése, majd két másodéves leállította. A zsákmányukkal Instagramon büszkélkedtek.

Kedden a texasi Lone Star egyetemen 14 ember könnyű sérülésével végződött Dylan Quick ámokfutása, akik késes mészárlást akart rendezni a kampuszon, de ezt megakadályozta az, hogy eltört a kése, valamint, hogy két bátor egyetemista a földre vitte.

A Houston Chronicle beszámolója szerint a támadót leszerelő egyik diák a másodéves Ryan Ballard volt, aki az újságban meg nem nevezett társával együtt lefogta Quicket addig, amíg kiérkeztek a rendőrök. A tervezett mészárlásról is ez az újság számolt be először. Azt írják, a dolog véletlenül derült ki. Amíg Quicket az egyetem területén tartották őrizetben, addig egy másik szabálysértés is történt az egyetemen, egy Diamond Lago nevű hallgató birtokháborítást követett el, ezért berakták Quick mellé. Ő beszélgetett el titokban a támadóval.

A leszerelt támadó
A leszerelt támadó
Fotó: instagram

“A földön ültünk, egy rendőr meg egy székben. Megkérdeztem, hogy ő volt-e a támadó. Azt mondta, igen. Aztán a rendőr ránk szólt, hogy ne beszélgessünk” - idézte a Chronicle Lagót. Amikor a rendőr elfordult, akkor tovább faggatta a támadót. “Mit akartál csinálni? Azt mondta, hogy gyilkolni akart, de a kibaszott kés pengéje eltört” - mondta Lago a lapnak.

A támadót elkapó másik diákról semmit sem tudni, viszont bejelentkezett Instagramon egy Steven Maidaként azonosított hallgató, aki először egy fotót közölt a földön hason fekvő támadóról. Majd magáról egy rendőrautóban, ahogy jólesően pihen a hőstette után, végül pedig néhány twitterüzenetet közölt a hőstettéről.

Teljesen leellenőrizhetetlen a dolog igazságtartalma, a Boston Chronicle nem is hivatkozik Maidára a cikkében, de blogokon és a Gawkeren a történetnek ez a szála is kering.

A hozzászólók általában hősként tisztelik a posztjai alapján eléggé szabadszájú Maidát, de vannak, akik szerint mivel nem lehet bizonyítani, hogy tényleg ő szerelte-e le a támadót, igazából csak egy seggfejről van szó, aki így akar hírnevet szerezni.

“Ember, a kurva élet bassza meg, leszúrtál egy nőt, szétrúgom a segged! [...] Hihetetlen mekkora csicskák voltak ezek a csávók” - írta Maida Twitteren a támadó elfogása után.

A hős
A hős
Fotó: Twitter

Amikor megkérdezték tőle, miért ment a támadó után, vagy hogy találta meg, azt is leírta. “Azért mentem fel, mert mondta egy lány, hogy egy csávó lányokat szurkál arcon. Aztán, amikor bementem, megláttam őket” - írta Maida. Egy későbbi üzenetében egyébként azt írta, hogy szeretné, ha megírnák neki az áldozatok neveit, mert be szeretne hozzájuk menni a kórházba, meglátogatni őket.

Pár napon belül ez a második olyan eset, hogy valamilyen fontos dolog történik interneten, és szinte lehetetlen lellenőrizni a valóságtartalmát. Míg a tegnapi, fórumban bejelentett gyilkosságnál úgy tűnik, csak egy rosszul elsült viccről volt szó, addig a mostani esetben valószínűleg tényleg a hős jelentkezett be saját magától a képmegosztó oldalon, Pókember módjára képet közölve a zsákmányáról.