Egy kaliforniai tinédzser, Audrie Pott még tavaly szeptemberben lett öngyilkos, akkor még nem tudták, hogy pontosan miért. Most derült ki, hogy azután akasztotta fel magát egy héttel, hogy egy buliban hárman molesztálták, majd a buli után Facebookon cikizték a molesztálással. A héten ez a második ilyen jellegű ügy.

“Életem legrosszabb napja” – írta tavaly szeptemberben a kaliforniai Audrey Pott Facebookra, hozzátette, hogy az élete romokban van, majd felakasztotta magát. A 15 éves lány öngyilkossága érthetően nagy port kavart, de akkor még nem tudták, hogy mi történhetett a lánnyal – írja a CBS.

A napokban viszont kiderült, hogy az öngyilkosság előtt egy héttel három 16 éves fiú molesztálta a lányt egy buliban, ahol a lány kiütötte magát, és öntudatlanul feküdt egy ágyon. A molesztálásról képeket is készítettek, amiket aztán feltöltöttek Facebookra. A képek gyorsan elterjedtek az iskolások ismerősei között, a lányt leginkább ez viselhette meg a történtekben, hogy a képek elterjedése után gúnyt is űztek belőle.

A nyomozók a napokban jelentették be, hogy ez az incidens vezethetett az öngyilkossághoz, majd a bejelentés másnapján, hét hónappal a lány öngyilkossága után letartóztattak három 16 éves fiút, akik ismerték Pottot.

“Az alapján, amit tudunk, Audrie ittas volt, öntudatlanul feküdt az ágyon, több fiúval volt a szobában. Akik leírhatatlan dolgokat műveltek vele” – mondta a lány sértetti képviselője, Robert Allard az NBC-nek.

A lány szülei arra figyelmeztettek, hogy tudják, kik a feltételezett elkövetők, és hogy tudomásuk szerint megpróbáltak bizonyítékokat eltűntetni. A három fiú kihallgatása a jövő héten várható. Elképzelhető, hogy próbálták menteni a menthetőt, mert az ügyben nyilatkozó serif, Laurie Smith azt mondta, hogy valóban van egy fontos elektronikus szerkezet, amit még keresnek a nyomozók. Vagyis a legvalószínűbb, hogy az a gép, amivel a képeket készítették még nincs meg.

Audrie Pott halála után létrehoztak a nevével egy alapítványt a szülők, ami a tehetséges diákok támogatását tűzte ki céljául. Ennek az alapítványnak az oldalán is írták pénteken, hogy úgy tudják, a feltételezett elkövetők bizonyítékokat próbálnak eltűnteni, és igyekeznek megnehezíteni a rendőrök dolgát, ezért azt kérték, ha van olyan diák, aki tud segíteni a rendőröknek a nyomozásban, az segítsen.

A nyomozók elmondták, régóta tudtak azokról a pletykákról, amik egy lehetséges nemi erőszakról és a molesztálásról szóltak, de csak most jutottak el odáig, hogy gyanúsítani is tudtak valakit az ügyben, mert az ilyen ügyekben nagyon lassan halad a nyomozás. Például azért, mert rengeteg elektronikus adatot kell átvizsgálniuk kezdve sms-ektől, feltöltött fotókig.

A mostani letartóztatások néhány nappal azután történtek, hogy egy kanadai tinédzser egy nagyon hasonló ügy után lett öngyilkos. Rehtah Parsonst két évvel ezelőtt erőszakolták meg egy buliban többen is, utána pedig gúnyt űztek belőle. A lány élete ezután teljesen kisiklott, és nem tudott egyenesbe jönni, a héten felvágta az ereit.