A betörővel lépett le a házőrző kutya

2013.04.14. 10:52
Gyilkolni érkezett Jason L. McDaniel egy amerikai pár otthonába, de mint később kiderült, eltévesztette a házat. Megetette a Haver névre hallgató kutyájukat, aztán együtt le is léptek. A kutyát azóta is keresik.

Az egyetlen dolog, amit a betörőnek sikerült elvinni egy Washington állambeli házból, a család házőrző kutyája volt, írja a Gawker. A rendőrségi szóvivő szerint a tolvaj szombat este tört be a házba, és még akkor is ott volt, amikor a pár hazaérkezett. "Ott állt a hűtőajtó mellett és a kutyájukat etette pudinggal" – mondta a Dan Reierson rendőrfőnök-helyettes.

A 38 éves Jason L. McDaniel azt mondta, hogy kereset valakit, akit meg kéne ölnie, de a pár közölte vele, hogy nem lakik ott. McDaniel erre leült egy kicsit a nappaliban lévő hintaszékre, végül kisétált az ajtón. Hátraszólt a kutyának, aki követte őt, úgyhogy együtt vonultak el. Míg ott volt, a lakók megtudták a nevét is, és miután távozott, este fél kilenckor hívták is a rendőröket.

A rendőrség ezek után gyorsan elfogta McDanielt, akiről azt gyanítják, hogy a pince ablakon keresztül jutott a házba, az ugyanis be volt törve. A Buddy, azaz Haver névre hallgató fekete labrador és pitbull keverék kutyát nem találták a férfi lakásánál. A helyi lap, a Wenatchee World ezúton kért mindenkit, ha bármilyen információval rendelkezik róla, akkor hívja a rendőrséget.