A 49 éves evangélikus lelkész az istentiszteleten osztotta meg híveivel, hogy már gyerekkora óta úgy érzi, hogy ő valójában egy nő férfitestbe zárva. Most a nemátalakító műtétre készül.

Soha nem gondolta volna egy bajor gyülekezet, hogy ilyet fog hallani az Isten házában. Az alsó-szászországi Neufahrn evangélikus gyülekezet lelkésze, Andreas Zwölfer beszédet intézett a templomban lévőkhöz. "Szeretnék most valami nagyon személyeset mondani önöknek. Szeretnék coming-outolni. Én egy transzszexuális nő vagyok" – írja a Focus német hírportál.

 
Zwölfer szintén lelkész felesége végig ott állt mellette, miközben a gyülekezethez beszélt. A minimum meglepő kijelentésre a nyáj megértően reagált, egy pisszenést sem lehetett hallani. Az Abendzeitung Münchennek nyilatkozó lelki vezető elmondta, hogy már gyerekként azt kérdezte a mamájától: Anya, mikor leszek várandós? Ő pedig így felelt: Te fiú vagy, neked nincs méhed. "Nagyon elszomorodtam, és ez az érzés a mai napig velem van."
 
Zwölfer sokáig nem tudta eldönteni, hogy megbolondult-e. A modern agykutatásnak köszönhetően viszont már tudja: "Nem vagyok bolond, teljesen rendben van az agyam – csak a testem nem passzol hozzá."
A lelkész szeretné egy nemátalakító műtétnek alávetni magát, a felesége pedig mellette maradna, és támogatná a műtétsorozatban.
 
Siegfried Stelzner esperes is ellátogatott a gyülekezethez, hogy moderálja a beszélgetést, és segítsen feldolgozni a traumát.Ennek ellenére a pár pünkösd után távozik a gyülekezet éléről. "Nem akarunk szakadást vagy feszültséget a gyülekezetben" - mondta a lelkész, aki sok megértést és tiszteletet kapott a hívektől. "Reméljük, megtalálja a belső békéjét" – vélik a gyülekezet tagjai, akik szeretnék, ha a népszerű lelkész továbbra is Neufahrnban maradna.