Egy focista és egy birkózó fiúnak üzengettek a harminc év fölött tanárok ugyanabban az amerikai iskolában. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy szexeltek-e is, vagy csak megpróbálták elcsábítani a fiúkat a barátnőik mellől.

Elbocsájtottak két amerikai tanárnőt egy ronkonkomai iskolából, mert ahogy a sajtóban megjelent: "helytelen kapcsolatba kerültek az iskolájuk egy-egy focistájával és birkózójával". A negyvenegy éves Donna Newton-McNally, és a harminchárom éves Melanie Akerberg mindketten házasok, és egy-egy sportolóval tartottak fent kapcsolatot a Sachem North High School nevű középiskolában – írja a Daily Mail.

A New York Post információi alapján az egyik srác barátnője buktatta le őket, miután megtalálta az egyik tanárnő üzenetét a fiú telefonjában. A lány először az iskola igazgatóját, John Dolant értesítette. Azt viszont a lap sem tudja, hogy bármelyikőjük is fizikai kapcsolatba lépett-e a diákokkal, vagy csak üzengettek egymásnak.

A Suffolk megyei rendőrség nem is szállt be az ügybe, csak a kerületi hatóság dolgozik az ügyön, ugyanis a srácok elmúltak már annyi idősek, hogy a beleegyezésük elég a szexhez. Az iskola diákjait viszont teljesen megdöbbentette, hogy a tanáraik ilyen kapcsolatba kerülhettek a társaikkal. "Nehéz elhinni, hogy ilyesmi történik. Nagyon remélem, hogy csak pletyka az egész" – twittelte például egyikük.

A tanárok a Longisland.com szerint gazdaságtant tanítottak az iskolában, a vizsgálat idejére felfüggesztették őket. A férjeik állítólag kiborultak a hírek hallatán, egyikőjük pedig az egyik srácot szembesítette. "Ezeket a srácokat imádták a lányok, de soha nem gondoltuk volna, hogy idáig eljutnak. Mostanában mintha mindenhol ilyesmiről lehetne hallani. őrület, hogy a mi iskolában is megtörtént" – nyilatkozta a sportolók egyik barátja.

Az eset egyáltalán nem egyedülálló. Ahogy nemrég megírtuk, egy tanárt azzal gyanúsítanak, hogy a Facebookon keresztül pénzt kínált egy diákjának a szexért. Thomas Weir, patersoni John F. Kennedy Középiskola tanárát februárban vették őrizetbe egy étterem parkolójában, ahol pont a kiszemelt tanítvánnyal randizott volna. A Facebookon 50 dollár (11 ezer forintot) ajánlott fel egy szexért. Az 50 éves Weir immár húsz éve tanított.