Dustin Self az Út a vadonba miatt ki akarta próbálni, tud-e a civilizáción kívül élni, ezért a szülei könyörgése ellenére útnak indult. Az autóját már megtalálták, de senki nem tudja, mi történt vele.

A 19 éves Dustin Selfre akkora hatással volt az Út a vadonba című film megtekintése, hogy pár nappal a mindent megváltoztató élmény után ő maga is úgy döntött, az ismeretlent választja – írja az ABC. A film története szerint a főszereplő Christopher McCandless minden pozitív jövőképét és anyagi hátterét feláldozva elindul az alaszkai erdőbe, hogy mindenféle társadalmi megkötés nélkül éljen. Így akart tenni az oregoni Self is, aki először ellenőrizni akarta, tud-e élni a vadonban, majd tervei közt szerepelt, hogy csatlakozik a Királynő Szent Fénye Egyházhoz, akikről annyit kell tudni, hogy hallucinogén teát használnak megváltó anyagként.

A túra túl jól sikerült, ugyanis Selfet azóta sem találja a rendőrség, pedig az autója már előkerült. A keresést ráadásul meg kellett szakítani az embertelen időjárás miatt is. “Mindent megtettünk, hogy visszatartsuk, de neki minden mindegy volt, itthagyott minket” - mondta az Assiciated Pressnek Tammy Self, Dustin édesanyja. A fiú utoljára március 16-án adott magáról életjelet, akkor apját hívta fel azzal, hogy valahol a állam déli részén van, és a GPS-e rossz irányba vitte. Egy benzinkút megerősítette, hogy járt arra, de a keresés eredménytelen lett ezzel az információval is.

Azt nem tudni, miért hagyta az út mellett a Steen hegység közelében. “A laptopját, némi ételt és hasonlókat megtaláltuk az autóban, de a hátizsákja és egyéb felszerelései nem voltak a járműben. A Steen hegység, amin most óriási hó is van, a nagy szél miatt pedig nem tudunk biztonságosan felé repülni. Amint javul a helyzet, elindulnuk” - mondta David R. Glaruő serif, hozzátéve, hogy a hegyekben nagyon nehéz, vad terep van.

Minden spoiler nélkül csak remélni tudjuk, hogy a szülők nem nézték végig a Sean Penn 2007-es filmjét a saját lelki békéjük érdekében.