Két egymástól teljesen rendőrségi ügyet mutatunk be, csupán annyi a közös bennük, hogy az elkövetőjük meglehetősen arcátlan volt. Egyikük taxinak használta a mentőautókat, másikuk pedig rendőrt hívott, mert nem tudta kifizetni a kurváját.

Mentővel taxizó

A marylandi Dorchester megyében a héten letartóztattak egy 51 éves nőt, Audrey Fergusont, mert a gyanú szerint az utóbbi hét évben gyakorlatilag taxinak használta a helyi mentőket – írja a WSTV.

Ki a nagyobb gyökér?

“Nagyvonalakban előadott egy egészségügyi panaszt, például, hogy fáj a hasa. Voltak valós problémái, úgyhogy addig, amíg nem derítettük ki, hogy nem beteg, azt kellett feltétleznünk, hogy az” – mondta a dorchester megyei mentők főnöke, Doug Warren.

A nő viszont rendszeresen lelépett, elvitette magát a kórházig, és miközben a mentősök a papírmunkát végezték, addig a nő bejelentette a kórházban, hogy igazából jól van, és távozott. Nem egyszer játszotta ezt el, hanem hét év alatt nagyjából százszor. A mentősök végül idén áprilisra unták meg a dolgot, értesítették a hatóságokat, abban maradtak, hogy amikor a nő legközelebb telefonál, akkor szólnak nekik. Április elején végül rendőrök várták a nőt a kórháznál.

wistv.com – Columbia, South Carolina |

A taxizással elég komoly költségeket halmozott fel. Egy kiszállás 425 dollárba, plusz üzemanyagköltségbe kerül, vagyis a hét év alatt nagyjából 10 millió forintos kárt okozott a mentőknek.

Ezen felül azzal is gyanúsítják, hogy visszaélt a mentősökkel, akadályozta a munkájukat, mert fölöslegesen időről időre kivett a bevethető mentőautók közül egyet, így ezért még a pénzbüntetésnél is komolyabb büntetésre számíthat.

Kurvára rendőrt hívó

A másik érdekes rendőrségi ügy, ami a napokban történt a kansasi Manhattanben volt, ahol egy férfi azért hívta ki a rendőröket, mert nem tudta kifizetni a szobájába vitt prostituáltat – írja a Kansas City.

A rendőröket szerdán, hajnali kettőkör hívta ki egy 23 éves férfi, és töredelmesen bevallotta nekik, hogy azért van rájuk szüksége, mert nem tudja kifizetni a kurváját. A férfi interneten beszélte meg a találkozót a prostituálttal, szintén interneten állapodtak meg abban, hogy két óra szexért cserébe 400 dollárt (kb. 90 ezer forint) fog neki fizetni.

A két óra letelt, a szex is megvolt, majd a kuncsaft bevallotta a prostinak, hogy egy kanyi vasa sincs, sajnos nem tudja kifizetni. Majd gyorsan hívta a rendőröket, mert attól kezdett tartani, hogy a nő, de leginkább a nő főnökei az életére törnek majd.

Az ügyben nem történt letartóztatás, de a rendőrség nyomozást indított, bár még nem tudni, pontosan miért.