Szívrohamban meghalt az 50 éves indiai, Sailendra Nath Roy, aki egy folyó fölé kifeszített drótkötélen akart végigcsúszni úgy, hogy a haja tartja csak. Félúton viszont beakadt a haja, majdnem sikerült eljutnia így is a folyó túlpartjára, de néhány méterrel a cél előtt szívrohamot kapott a bepánikolt kaszkadőr.

Saját rekordját akarta megdönteni az 50 éves Sailendra Nath Roy, amikor hiba csúszott a tervébe, és a mutatványa végén szívrohamot kapott, és meghalt – írja a Daily Mail.

A Tíszta folyó fölé kifeszített drótkötélen próbált végigcsúszni a hajánál fogva fellógatva, körülbelül ezer néző nézte az indiai kaszkadőrt, akinek több Guinness Rekord is fűződik a nevéhez. Általában olyan mutatványokat hajtott végre, amikor valamilyen nehéz tárgyat a hajával húzott el.

A mostani mutatványban a haját egy csigába illesztette, úgy próbált végigcsúszni a drótkötélen, de félúton elakadt, mert a haja valahogy becsípődött a csigába, és megállt. Ezután megpróbálta magát először kiszabadítani, majd amikor látta, hogy ez nem sikerül, kézzel végighúzni magát a kötélen.

A helyiek elmondása szerint sokáig észre sem vették, hogy Roy bajban van, mert annyira kiabált a tömeg, annyira lelkes volt, hogy nem tűnt fel, hogy valami nincs rendben. A férfi 25 percen keresztül vonszolta magát a drótkötél vége felé, már majdnem a végére ért, amikor szívrohamot kapott.

A segítség csak ezután érkezett, nagyjából 45 perccel azután szállították kórházba, hogy elakadt félúton. Amikor a kórházba szállították, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A férfi egyébként rendőrként dolgozott, amikor éppen nem mutatványokat adott elő a hajával, a főnöke azt mondta a baleset után, hogy Roy a baleset idején nem volt szolgálatban, viszont a mutatványhoz szükséges engedélyeket sem szerezte be. Az AFP arról ír, hogy a mutatvány idején nem volt jelen sem orvos, sem mentő, így nagyon lassan érkezett csak a segítség. Roy úgy próbálta biztonságossá tenni a mutatványát, hogy felvett egy mentőmellényt arra az esetre, ha menet közben beleesne a jó néhány méterre alatta lévő folyóba.

Ráadásul a legközelebbi kórház is több mint 400 kilométerre volt. “Az első nyomozati eredmények azt mutatják, hogy Roy szívrohamot kapott, amit egy idegösszeomlás okozhatott, amit az váltott ki, hogy perceken keresztül lógott beakadva” – mondta az AFP-nek a nyugat-bengáli mentők vezetője, B. R. Satpathi.

A mutatványt Roy családja is a helyszínen nézte. “Büszkék vagyunk a bátorságára. Úgy tűnt, hogy megcsinálja, de a sors elvette az életét, tőlünk pedig a legszeretettebb családtagunkat” – mondta az AFP-nek Roy legfiatalabb öccse.