A Waveya nevű dél-koreai tánccsoport sokáig nem volt túl ismert, de a szintén dél-koreai PSY hirtelen jött hírnevét nagyon ügyesen lovagolták meg. A forrónaciban a feneküket rázó lányok azóta sokmilliós nézettségű videókat produkálnak, élő fellépéseiken megőrülnek értük a fiatal fiúk.

A Waveya nevű dél-koreai tánccsoport legutóbbi videóját alig egy hét alatt közel hárommillióan nézték meg, és ez a viszonylag magas szám egyrészt teljesen megszokott a csoport videóitól, másrészt közelében sincs a rekordjuknak.

A forrónaciban feneküket rázó lányokról elhíresült tánccsoport azután robbant be a Youtube-on, hogy a szintén dél-koreai PSY tavalyi slágeréhez, a Gangnam Style-hoz készítettek egy saját videót. Ezt a videójukat több mint százmillióan nézték meg, ami egészen kiemelkedő szám.

A csapat népszerűségének pedig nagyon jót tett, azóta is öntik magukból a különféle koreai és néhány világslágerhez készített táncos videóikat, a leggyengébbeknek is több százezres nézettségük van, a jobbaknak pedig bőven néhány milliós.

A csoport nemcsak hat tagból áll, de igazából hat lány az, aki miatt az egész banda befutott. Őket Arinak, Doorinak, Hyangnak, Miunak, Yunának és Yujinak hívják. A lányok pedig tökéletesen értik, hogy hogyan maradjanak népszerűek, illetve szerezzenek maguknak egyre több és több rajongók. Nagyon rájátszanak a szexiségükre, a közel 30000 ember által követettFacebook-oldaluk például szinte kizárólag csak abból áll, hogy szexi képeket posztolgatnak magukról.

A Waveya tagjai egyébként leginkább úgy mozognak együtt a színpadon, mintha mindannyian sztriptíztáncosok lennének, a mozdulataik jó része egyértelműen az ilyen előadásoknál megszokott mozdulatokból lehet ismerős, azzal az óriási különbségge, hogy a koreai táncosok nem veszik le a ruhájuk. Igaz, nincs is rajtuk túl sok, ráadásul olyan magas sarkú cipőkben mozognak, hogy igazából már az is elismerésre méltó, hogy nem esnek el.

Ennek megfelelően jellemzően a fiatal férfiak rajonganak értük, ők ráadásul nem is kicsit. Az egyik legjobb videó akkor készült róluk, amikor tavaly, ránézésre valamiféle iskolai rendezvényen léptek fel egy rakás fiú előtt, akik alig bírták türtőztetni magukat, ha be kéne mutatni valahol az extázist egy rövid videóban, akkor ezzel elég jól lehetne szemléltetni a dolgot.

A csapat ráadásul már nemcsak Dél-Koreában nagyon népszerű, de például az Egyesült Államokban is, ahol a hónap elején jártak. Texasban akkora ováció fogadta őket, mint néhány évtizeddel ezelőtt a Beatlest, amikor elutaztak valahova.