A tizenhatéves Michael Adler elég menőnek érzi magát, amire minden oka megvan: szörfözés közben megtámadta egy cápa, meg is harapta, de mindene megmaradt. Egy járókelő látta el, most pedig azt tervezgeti, hogy visszamegy szörfözni a támadás helyszínére.

Michael Adler élete legmenőbb élményén van túl: mint a Daily Mail írja, a tizenhat éves floridai fiú Melbourne Beach-en szörfözött, amikor megtámadta egy cápa. Az állat átharapta egyik bokáját, szétszaggatva néhány ínszalagot, és akkora sebet ejtett rajta, hogy negyven öltéssel kellett összevarrni. De sikerült.

„Az állkapcsa összezárult a lábam körül, és azonnal tudtam, hogy ez cápatámadás. Úgyhogy próbáltam elevickélni onnan, amennyire csak tudtam" – mondta el az ABC Newsnak. „Nem fájt annyira. Azt hiszem, az adrenalin miatt" – idézte a New York Daily News. Azt találta a legijesztőbbnek, ahogy igyekezett visszajutni a partra, mert attól félt, hogy az állat megérzi a vérszagot, és újra rátámad.

A partra érve szerencséje volt: egy járókelő a szörfdeszka zsinórját olyan szorosan rátekerte a lábára, hogy nem veszített túl sok vért, a mentők pedig gyorsan odaértek. Még ahhoz is volt lelkiereje, hogy vigyorogva pózoljon a fotósokkal. Utóbb derült ki, hogy ha a véletlenül arra mászkáló, képzett katona nem segít, valószínűleg odaveszett volna a lábfeje. Így is legalább hat hétig fog gyógyulni.

Adler tehát elég jól viselte a történteket: a Twitteren már át is írta a nevét Shark Baitre (ami cápacsalit jelent), és azóta is posztolgatja az eset képeit. Egyébként négyéves kora óta szörfözik, az emlékezetes napon már két órája a vízben volt, amikor ráharaptak. Gyógyulása után úgy tervezi, hogy azonnal visszaáll a deszkára. „Nem sok embert harap meg egy cápa, úgyhogy ez így rendben is van, jók az esélyeim." A haverjai sem szívbajosak: miután meggyőződtek róla, hogy Adler jó kezekben van a kórházban, visszamentek a strandra.