Mark Twitchell forgatókönyvírót még 2008-ban tartóztatták le, miután a gyanú szerint megölt egy férfit úgy, ahogy azt megírta egy forgatókönyvében. Azóta életfogytiglanra ítélték, de elég jó élete van a börtönben. Bevihetett magával egy LCD-tévét, és a kedvenc sorozatgyilkosos sorozatát, a Dextert nézi kábeltévén.

A 33 éves Mark Twitchell életfogytiglani börtönbüntetését tölti a Saskatchewan börtönben, mert 2008-ban egy gondosan megtervezett gyilkosság során megölt egy férfit. Az eset azért különleges, mert Twitchell, aki tehetséges forgatókönyvírónak indult egyrészt egy saját forgatókönyve nyomán hajtotta végre a gyilkosságot, másrészt a börtönben egész jó élete van – írja a National Post.

Twitchell a House of Cards című rövidfilmjében részletezett módon ölte meg Johnny Altingert. Magát nőnek kiadva megbeszélt egy randevút a férfival egy garázshoz, ahol a férfit leütötte, leszúrta, majd a holttestét feldarabolta, és egy közeli csatornába dobta. Nem sokon múlott, hogy megússza a gyilkosságot, a helyszínen nem volt holttest, és egyáltalán a helyszínt is csak egy véletlenül megtartott email alapján találták meg a rendőrök.

A férfi kedvenc sorozata a Dexter című elég véres, sorozatgyilkosos sorozat, azt mondta, abból inspirálódott a gyilkossághoz. Letartóztatása után előzetesbe helyezték, így nem tudta nézni a sorozata kedvenc részeit.

De az egyik legszigorúbb kanadai börtönnek tartott Saskatchewanban lehetőséget kapott arra, hogy újra felvegye a fonalat a sorozatban. Vehetett magának egy LCD-tévét a saját cellájába, ráadásul 60 csatornás előfizetést is vásárolhatott hozzá. Gyorsan megnézte azt a négy évadot, amit ki kellett hagynia az előzetes és a tárgyalás miatt, és a beszámolók szerint azóta is boldogan nézi a Dexter legújabb részeit.

Természetesen megkeresték az ügyben a börtönt, hogy ezt hogyan engedélyezhetik, különösen úgy, hogy Twitchell bevallottan függője a sorozatnak, és gyilkos vágyat ébresztenek benne az epizódok. A börtön nem akart az egyes elítéltekről nyilatkozni, de általánosságában azt mondták, hogy minden rag különleges igényének teljesítésekor figyelik a biztonsági szempontokat, és ha például egy tévéelőfizetés biztonsági kockázatot jelenthet, akkor lehetőség van arra, hogy megvonják azt az elítélttől.

Twitchell valószínűleg eléggé el lehet szakadva a valóságtól, mert azt vallja, hogy tévedés, hogy őt elítélték gyilkosságért, a tettét sokkal inkább a saját munkájának a népszerűsítésének tartja, mint bűncselekménynek, és abban reménykedik, hogy ez a szinte tökéletes gyilkosság majd jó lesz egyszer arra, hogy befusson forgatókönyvíróként. Erre kicsi az esély, leghamarabb 2033-ban merülhet fel, hogy valamikor szabadlábra helyezzék a férfit.

A tárgyalás idején a sorozatban Dextert alakító Michael C. Hall azt nyilatkozta, hogy elborzasztja, hogy egyesek a sorozatból inspirálódnak gyilkosságokhoz, ugyanakkor a készítők azt mondták, csak azért nem állítják le a műsort, mert valamilyen bomlott elméjű embernél pont ez a műsor okoz kattanást.

Nem ez az első eset, hogy egy gyilkos a kettős életet élő Dexterhez hasonlította magát. Egy évvel Twitchell gyilkossága után egy 17 éves fiú, aki megölte az öccsét azt mondta, úgy érzi magát, mint Dexter, és a gyilkolás iránti vágya egy olyan vágy, amin nem tud uralkodni.