Az adatok ugyan nehezen vehetők igazán komolyan, az üzenet viszont kétségtelenül megszívlelendő. A telefon mocskos, nagyon mocskos, érdemes ezért időnként megtisztítani, ha már állandóan a szánkhoz emeljük és a kezünkben tartjuk.

Azt nyilván mindenki tudja, de legalábbis biztosan sejti, hogy a mobilok azért meglehetősen mocskos dolgok, de hogy mennyire azok, azt a Mashable próbálta szemléletesen bemutatni. A leírás szerint 25 107 darab baktérium található meg egy telefonon négyzethüvelykenként.

A dolog persze könnyen támadható, hiszen ezek az értékek rengeteg mindentől függhetnek, úgyhogy senki ne gondolja, hogy a számok kőbe vannak vésve. Ha jól értettük, akkor ennek az összeállításnak az üzenete kábé annyi, hogy ne felejtsük el időnként megtörölgetni a telefonunkat.

A baktériumok számára visszatérve: a Mashable összeállítása szerint a vécéülőként jóval kevesebb, mindössze 1201, a konyhapulton 1736, a kutyatálon 2110, bankautomatán 4500 és kilincsen is csak 8643 darab baktérium van négyzethüvelykenként. Az oldal egyébként azt írja, hogy átlagot néztek, a vécéülőkénél pedig egy olyat vettek alapul, amit gyakran takarítanak.