Dane Natto egy vészhívásra válaszolva mászott fára: egy, az ágak közt rekedt macskáért ment oda. Társa vigyorogva figyelte odalentről, röhögéséhez nem sokkal később tűzoltók is csatlakoztak.

Egy rajnyi tűzoltó segítségére volt szükség hétfőn, hogy megmentsenek egy rendőrt New Yorkban – írja a NY Post. Dane Nattót és társát azért riasztották, mert egy fekete-fehér macska nem tudott lejönni a fáról, egy Queens-i iskolával szemben. Gyorsan a helyszínre is mentek, Natto pedig a macska után mászott a fára.

Mentőakciója csúfosan megbukott, mert akárhányszor megközelítette a cicát, az állat feljebb menekült. Mint egy szemtanú, Jeff Yu elmondta, akárhányszor tovább mászott, a macska az ágak felé mászott a fa törzséről. Kicsit több, mint kilenc méter magasban adta fel az űzőcskét, amit úgy adott társa tudtára, hogy ráüvöltött: nem tud lejönni. Szemtanúk szerint ekkor kollégája már eléggé röhögött, de azért hívta a tűzoltókat. A diszpécser azért visszakérdezett, jól hallotta-e, mi a baj.

„Nem azonnal segítettek neki. Körbeálltak, és kinevették. Jól elszórakoztak magukban, és úgy tűnt, a rendőrt sem zavarja a dolog" – mondta el egy másik szemtanú, Luna Giuong. A tűzoltók aztán elővették a létrát, és először a macskát szedték le, majd utat engedtek Nattónak, akit ekkorra már a szemben lévő iskola diákjai is élénken figyeltek, majd megéljeneztek. Az eset mindössze harminc percig tartott.


Az eset valahol itt történt