Manhattan gazdag szülőinek körében most az a trend, hogy kerekesszékeseket bérelnek fel, akik a Disney World szabályai szerint közvetlenül előremehetnek a sorban és magukkal vihetnek még öt embert. Ám közel sem biztos, hogy a kocsiban ülő valóban mozgássérült. A kedvezménnyel rengeteget spórolnak a csalók.

Az a legújabb trend a gazdag manhattani szülők körében, hogy mozgássérült kísérővel mennek Disney Worldbe, így a gyerekeknek nem kell sorbanállnia és várnia a játékoknál – írja a New York Post. A leleplező riport szerint Manhattan felsőbb egy százalékának köreiben már körbejárt egy

A jó oldalát

„Azzal töltöttem a délutánomat, hogy próbáltam valami vigasztalót találni ebben az ügyben, és nem arra gondolni, hogy ez a civilizált társadalom vége" - írta a Yahoo!Shine egyik munkatársa, Beth Greenfield. „Ez volt a legjobb, amit kitaláltam:
- Ez talán segít, hogy elfogadják a fogyatékkal élőket, mert gyerekek, nézzétek csak, milyen szerencsés, aki tolókocsiban van!
- Ezek a szülők takarékosságra tanítják a gyerekeket, mert így csak 130 dollár az egyórás túra."

bizonyos útmutató, miszerint, ha mondjuk adott egy felnőtt, akinek szüksége van motoros kerekesszékre a közlekedéshez, akkor a jelenléte miatt kihasználhatják azt a szabályt, hogy a mozgássérült vendégek közvetlenül előremehetnek a sorban (az úgynevezett szökősávban), és magukkal vihetnek még öt embert.

A kerekesszékeket viszont bárki igénybe veheti, mégcsak igazolás sem kell hozzá, így már a repülőtereken is megfigyelhető, hogy a rokkantnak gondolt utasok, ha már eljutottak a biztonsági vonalig, akkor hirtelen felugranak, és rövidtávfutókat megszégyenítő sebességgel rohannak a kapuikhoz, mert az már nem távolság nekik.

A hivatalos jegy (Premium VIP Tour, csak hogy meglegyen) egyébként 300-400 dollár (67-90 ezer forint) között mozog óránként, szóval a csalók az összegnek több mint a felét megspórolhatják egy kerekesszékkel: 130 dollárért, vagyis kevesebb, mint harmincezer forintért juthatnak ugyanahhoz a szolgáltatáshoz. A Disney hivatalosan még nem reagált a cikkre.