Óvodások előtt lőtte főbe magát egy férfi Párizsban

2013.05.16. 20:30
Nem lehetett véletlen, hogy egy shotgunnal felszerelkezett férfi egy óvodában vetett véget az életének. A katolikus intézmény tizenkét gyereke és egy felnőtt nézték végig, ahogy a férfi főbe lövi magát. Egyelőre nem tudni, ki, és miért csinálta ezt.

Főbe lőtte magát egy hatvanéves férfi egy magánóvodában Párizsban – írja a Local. Az esetet sajnos egy tucatnyi kisgyerek is végignézte. A férfi csütörtök reggel lépett be az Ecole Maternelle Saint-Pierre La Rochefoucauld óvodába, és bement az egyik terembe. Itt elővett egy lefűrészlet csővű shotgunt, majd a gyerekek és egy felnőtt előtt a fejéhez emelte, és lőtt.

Azt egyelőre nem tudni, a férfi vajon tanított vagy dolgozott-e az intézményben, esetleg szülő volt-e. Az biztos, hogy az ezután kitört pániknak sok szemtanúja volt, ugyanis a La Rochefoucauld óvoda Párizs egyik forgalmas utcájában áll. Egy Fabienne nevű tanú a következőket mondta: "Láttam, amint egy csapat gyerek sikítva rohan a Grenelle utcára. Üvöltöttek. Nyilvánvalóan volt ott valami, ami sokkolta őket". Egy szemközt dolgozó nő egy bomba hatásához hasonlította a reakciókat, a pánikot és a sok kiérkező rendőrt, mentőt, tűzoltót.


Nagyobb térképre váltás

A rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra az áldozat személyazonosságát, illetve az öngyilkossága indítékát sem. Ellenben az óvodába küldtek egy pszichológuscsapatot, hogy segítsenek megbirkózni az átélt borzalmakkal, miközben a – parlamenthez és az Eiffel-toronyhoz is közeli – óvoda egész nap zárva maradt. A történtek hallatán egyébként a helyszínre sietett a francia oktatási miniszter, Párizs rendőrfőkapitánya és a hetedik kerület polgámestere is.