Az egyébként is balhés szezont futó torontói polgármester állítólag rendszeres crack-fogyasztó. Erről most videó is készült, az egyetlen probléma vele, hogy hat számjegyű összeget kér érte a készítője. Egy újságíró mindenesetre már látta a felvételt.

Nemrég megkeresték a Gawkert, hogy van egy videó, amin Torontó polgármestere, Rob Ford önfeledten crackezik egy kisebb társaságban. A füles küldője azt állította, hogy a videó az elmúlt hat hónapban készült, szóval még döntően befolyásolhatja a férfi politikusi pályafutását. Emellett azt mondta, hogy a felvételeken szereplő dílerek egyébként egészen meghatározónak számítanak, ugyanis Torontó prominensei közül többen is náluk vásárolnak. Mindezek mellé csatolt egy fotót, amin Ford néhány emberrel ácsorog láthatóan kellően ellazulva. Külön érdekesség, hogy a jobb oldalán álló férfi nem más, mint Anthony Smith, egy huszonegy éves diák, akit két hónapja megöltek egy nightclub előtt.

A videó eddig nem szivárgott ki, a Gawker újságírója találkozott a férfivel, aki rögzítette, megmutatta neki a videót, az ő elmondásaiból lehet tudni, hogy mi látható a filmen. A polgármester ücsörög egy szobában, az egyik kezében egy bongszerű üvegpipát tart, a másikban pedig egy öngyújtót. Valaki a képen kívülről a kanadai politikusokról magyaráz valamit zavarosan, mintha megpróbálná belerángatni Fordot valami kellemetlen mocskolódásban, aki csak nevet, és nem dől be a provokációnak. Aztán megpróbálja begyújtani a pipát. A leírás szerint rákvörös a feje, izzad, mint a ló, és meg kell küzdenie minden lélegzetvétellel. Végül sikerül összeszednie magát, begyújtja a pipát, és letüdőzi a füstöt.

Ezután a videó tulajdonosa megállítja a videót. „Te készítetted a felvételt?” – kérdezi az újságíró. „Igen. Mikor? Az elmúlt hat hónapban. Biztos vagy benne, hogy ez crack? Igen. Láttad már korábban is cracket szívni? Persze” – hangzik a párbeszéd az újságíró és a videó tulajdonosa között, mielőtt a videós elmenne. Egyetlen gond marad már csak, hogy a tulaj pénzt szeretne érte. Egy kanadai szervezet állítólag felajánlott érte 40 ezer dollárt, de visszautasította, mert hat számjegyű összeget akar. Ezzel egy újabb vicces kanyarhoz érkeztünk, ugyanis ennyit a Gawker nem akar fizetni érte, úgyhogy most elkezdődött a kalapozás és partnerkeresés, valaki hátha beszáll az üzletbe. Bárki.

Az ötödik legnagyobb észak-amerikai város polgármestere egyébként nem először keveredik bajba. Sokat szokták idézni az elszólásait, például, amikor bevándorlóügyben megjegyezte, hogy „ezek a keleti emberek dolgoznak, mint a kutyák”, aztán hozzátette, hogy „én mondom nektek, a keleti emberek lassan átveszik itt az uralmat”. Egészségügyi kérdésekben pedig sikerült azt nyilatkoznia, hogy „ha nem lövöd magadm és nem vagy meleg, akkor valószínűleg nem leszel AIDS-es, ez a lényeg, ezek tények”. Sikerült maga ellen hangolni a biciklis társadalmat is, amikor azt fejtegette, hogy szerinte olyan városban tekerni, mint cápákkal úszni. „Előbb-utóbb elkapnak. Az utak kocsiknak és buszoknak épültek, nem embereknek biciklin.”