A koponyaűri vérzésbe belehalt japán sztárséf, Miki Nozava bűne az volt, hogy be akarta hajtani annak az ételnek az árát vendégein, ami nem ízlett nekik. Nem fizettek és megverték.

Mihail Gorbacsov és Denzel Washington is megnyalta mind a tíz ujját a német-fríz üdülősziget, Sylt legendás japán séfjének a főztje után. A japán és olasz konyhát kiválóan ötvöző Miki Nozavát azonban nemrég agyonverte két elégedetlen vendég – írja a Gawker. Hozzáteszik, a Flavio Briatore szardíniai milliárdosklubjának is főző séf halálát koponyaűri vérzés okozta.

A veszekedés azt követően tört ki, hogy a két vendég marhát kért, köretnek zöldséggel és sült tésztával, de fizetni nem akartak, mert nem ízlett az étel nekik. A 36 és 50 éves férfiak ezután távoztak. Nozava később egy sztriptízbárban találta meg őket, ahol újból be akarta hajtani az elmaradt 20 eurót (közel hatezer forintot). Az ittas férfiak azonban erről hallani sem akartak, a vita tettlegességig fokozódott.

Nozava a teste bal oldalán szenvedett komolyabb sérüléseket, ezzel utána kórházba sietett. Az állapota rohamosan romlott, végül az orvosok már az életéért küzdöttek, sikertelenül. A két feltételezett elkövetőt (akikről kiderült, hogy képzett szakmunkások) elfogták, de bizonyíték hiányában szabadon távozhattak. A vizsgálat folyik az ügyben.