Egy dallasi nő letette a kocsit egy parkolóban, bezárta az autót, majd elment intézni a dolgait. Eközben a kocsiban maradt egyéves kislánya, aki nem bírta sokáig a tűző napon. Egy arra járó nő ugyan kimentette a kocsiból, de már későn.

Egy egyéves kislány életébe került, hogy anyja nem tartotta be az untig ismételt alapszabályt: ne hagyjunk semmilyen élőlényt nyáron bezárva egy autóban. Édesanyja márpedig egy dallasi parkolóban hagyta a szülinapját előző nap ünnepőlő Victoria Markst, miközben odakint már 30 fok volt és tűzött a nap – írja a New York Daily News.

Egy arra járó nő ugyan észrevette, hogy baj van, beverte a kocsi ablakát, és kihúzta a kislányt, de már késő volt. Victoria Marks a kórházban meghalt. Anyját, Vibha Marksot súlyosan sérült gyermek cserbenhagyásával vádolták meg, majd szombaton 50 ezer dollár (11,34 millió forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Az anya abban az iskolában tanított egyébként, amelyiknek a parkolójában hagyta gyerekét. Az iskola azóta el is bocsátotta.

Az Index tavaly letesztelte, min megy át az ember egy bezárt autóban nyáron. Ez nem játék.

Exenia Gomez, a járókelő elmondta egy helyi tévének, hogy egy deszkával verte be a kocsi üvegét. "Egyszer csak kiszálltam a teherautómból, és valami rózsaszínűt láttam, és észrevettem, hogy egy baba van ott bent" – mondta a nő, aki szerint a gyerek ekkor már nem mozgott.