Indul az X-Faktor negyedik évada, ami a jelentkezők mennyiségéből ítélve megint le fogja robbantani a nézettségi plafont. Mivel a legszórakoztatóbb részek mindig a válogatók, most a felesleges pátoszt bemutatva énekeltettünk egyet.

Ősszel negyedszer indul be a  négyből három mentort lecserélő X-Faktor, és természetesen ezúttal is többezren akarták megragadni az esélyt, hogy megismerje hangjukat az ország. Zámbó Krisztián legutóbbi menetelése is közrejátszhatott abban, hogy az ügyesebbek mellett megint jópár hang, felkészültség és háttér nélküli ember érezte magát alkalmasnak a plázabulikat jelentő deszkákra. A tömeg miatt egyébként kicsit olyan volt a válogatás, mintha egy nyári fesztivál legrosszabb részét emelnénk ki, kihagyva minden előnyös tulajdonságot: piát nem lehet kapni, de páran már délben is három órája álltak sorba úgy, hogy még a bejárat közeléhez sem értek.

Ez a válogató volt az utolsó olyan szűrés, amit még a műsor producerei végeztek, akiket itt alkalmasnak találtak arra, hogy kiborítsák vagy sírásba kényszerítsék őket, azok már bemutathatják képességeiket a tévékamerák előtt is. Tóth Gabi azért így is ott volt, hiszen természetesen baromira várja az egészet, és bíztatni is akarta a megjelenteket. Mi azonban nem vele foglalkoztunk, hanem az átlag emberekkel, akik ezen a szombat reggel is úgy keltek fel, hogy meglehet bennük az X-Faktor.