A szingapúri beauty blogger Juli évek óta osztogat szépségtippeket blogján, sminkeket és kezeléseket próbál ki. Állítása szerint tinédzser kora óta küzd a pattanásokkal, ezért elment egy arckezelésre, aminek nem várt eredménye lett. A lány arca négy nappal a kezelés után már horrorisztikus volt, arcbőrét mindenhol gennyes pattanások borítják. Két orvosnál is járt azóta, de úgy tudni, egyelőre nem gyógyult meg.

Juli, egy szingapúri beauty blogger a szépségtippeket adó blogján osztotta meg történetét, ami egy arckezeléssel kezdődött, és ami a végén egy igazi horrorba csapott át. A szingapúri Juli már évek óta oszt tanácsokat blogján, próbál ki sminkeket és különböző szépségápolási termékeket, illetve kezeléseket. Arra viszont nem számított, hogy legutóbbi ilyen arckezelésének milyen eredménye lesz. Már egy nappal a kezelés után megjelent az arcán pár pattanás, négy nappal később pedig már az egész arcát vörös és gennyes pattanásszerű kiütések lepték el.

A fenti fotó három nappal Juli arckezelése előtt, 2013 május 27-én készült, amihez nem nyúlt hozzá photoshoppal, csupán le van alapozva rajta, elmondása szerint pedig az arckezelés után készült képeket sem módosította. A blogger állítása szerint soha nem volt teljesen hibátlan az arcbőre és már tinikora óta küzd a pattanásokkal, illetve az azok után ottmaradó hegekkel. Valószínűleg ezért is döntött úgy, hogy aláveti magát egy arckezelésnek. Azt nem árulta el, hogy hol végezték el rajta ezt, annak ellenére, hogy azóta is fájdalmai vannak, mind fizikailag, mint lelkileg.  

A kezelés napján

Az alábbi kép a kezelés után készült, amikor Juli még nem sejtette, hogy milyen eredménye lesz annak, hogy szebb arcbőrt akart.

Második nap

A kezelés utáni napon már látszik egy-két pattanás, méghozzá úgy, hogy a blogger állítása szerint ezeken a képek készültekor alapozó is volt rajta.

Estére rosszabodott a helyzet és már az egész arca pattanásos volt.

Harmadik nap

Juli azt írja blogjában, hogy ezen a napon már tényleg rettenetes volt az arcbőre, ezért utcára már csak maszkban volt hajlandó menni, és ahogy fogalmazott: "Visszatekintve, ez még csak a jéghegy csúcsa volt."

Visszament a szalonba, ahol a kezelést végezték el rajta, ahol azt mondták neki, hogy valószínűleg nagyon érzékeny az arcbőre,és hogy minden rendben lesz, amint kiszedik az összes gennyet a pattanásokból.

Negyedik nap

Előző nap még azt hitte, hogy nem lehet rosszabb, de tévedett, mert Juli arca még rosszabb állapotba került. Annak ellenére, hogy előző nap kinyomták a gennyes pattanásokat az arcán, a negyedik napra csak még több lett.

"Elküldtem az egyre rosszabb állapotba kerülő arcomról a fotókat a szalonban dolgozóknak, akik arra kértek, hogy menjek vissza, hogy újra kinyomják a pattanásaimat. (...) Nem hiszem el, hogy olyan emberek, akik már harminc éve a szakmában vannak, hogy nem tudják megmondani, hogy ezek a pattanások egyáltalán nem normálisak vagy megszokottak és nem lehet csak az arcbőr érzékenységének betudni őket" – írja bejegyzésében a szingapúri blogger, aki szerint csöppet sem volt vicces erre a látványre ébredni reggel.

Juli természetesen visszament a szalonba, ahol újra kinyomták a gennyes pattanásait. Az ott dolgozók azt mondták neki, "Előbb rossznak kell lennie, hogy később jó legyen". A blogger ekkor háborodott fel igazán és jött rá arra, hogy már az elejétől kezde hazudtak neki a szalonban. Az újabb "kinyomások" után hazaérve csak egyre rposszabb állapotba került Juli arca, amiről újra képeket készített, majd azokat újra elküldte a szalonban dolgozóknak. A szalonból azonnal visszaírtak neki, hogy most azonnal elviszik őt egy bőrgyógyászhoz.

Az orvosnál

Az ezután következő élményeiről a következőket írta a blogger: "Az első orvos rettenetes volt! Az első percben, mikor meglátta az arcom, hanyagul megjegyezte, hogy ezek csak sima pattanások. aztán lefirkantott pár dolgot, majd rámnézett azzal az ok, mostmár elmondtam, hogy mi a bajod, úgyhogy mehetsz is innen nézésével. Próbáltam kérdezni, hogy mi is ez az egész, hogy megtudjam, mi történt az arcommal, de ő folyamatosan csak azt mondogatta, hogy ezek teljesen normális pattanások, és hogy felír nekem egy antibiotikumot, egy krémet és arctisztítót."

Mivel Juli nem volt megelégedve az első orvossal, ezért elment egy mások klinikára, ahol szerencséjére már egy olyan orvossal találkozott, aki tudta, hogy mi a probléma. Miután a lány elmondta neki, hogy mi történt az arcbőrével az utóbbi napokban, a második orvos rájött, hogy ez nem egy hétköznapi pattanásos bőr, hanem egy durva allergiás reakció az arckezelésre. A második orvos azt is elmondta, hogy az az antibiotikumok, amit az első orvos írt fel, csak gyomorrontást okoznának a lánynál, a krémtől pedig kiszáradna a bőre és csak még pirosabb lenne. A második orvos elmagyarázta Julinak, hogy az allergiás kiütések után valószínűleg nem maradnak majd hegek, viszont pár hónapig sötétebb foltok jelenhetnek meg az arcán, majd hozzátette, hogy ilyen rossz állapotú arcbőrt addig még nem látott.

A blogger végül leírta, hogy valószínűleg vagy az arckezelés közben használt anyag összetevői közül lehet allergiás valamire, de az allergiás reakciót akár azok az eszközök is okozhatták, amivel a kezelést végrehajtották a szalonban.

"A legrosszabb talán nem is az, hogy mindig sírni akarok, mikor belenézek a tükörbe, hanem az, hogy mikor megmosom az arcom és hozzáérek, egyetlen pici sima felületet sem érezni"

A negyedik nap estéje

Az alábbi képhez annyit fűzött hozzá a blogger, hogy a pattanások az arcán nem csak csúnyák, de már fájnak is, a lány pedig egyre depressziósabbnak érzi magát külseje miatt.

Ötödik nap

Juli arca még az eddigieknél is rettenetesebb állapotba került, és bár az addig kialakult pattanások már elkezdtek leszáradni arcáról, viszont azokon kívül még több pattanása alakult ki és a nyakára is átterjedtek.

Hatodik nap

Ez volt az első olyan nap, amikor a szingapúri blogger már javulást látott az arcán, köszönhetően annak, hogy vérge egy olyan orvos kezelte, aki tudta, hogy mi a probléma. Juli állítása szerint ezen a napon volt először optimista és ekkor már reménykedett, hogy valóban rendbe fog jönni az arcbőre.

A hatodik nap estéjére már valóban látványosabb volt a lány arcbőrének javulása, mert bár még mindig voltak rajta gennyes pattanások, de a nagy része már elkezdett leszáradni.

Hetedik nap

Miután már szinte az összes pattanás leszáradt, Juli új problémával találta szembe magát: arca vörös, és erősen pigmentált lett, ami a lány orvosa szerint egy idő után el fog múlni.

Juli barátai arra bíztatták a lányt, tegyen feljelentést a rendőrségen a szalon ellen, ahol a kezelést végezték el az arcán, de a blogger leírta, hogy most képtelen ilyenekkel foglalkozni, mert csak arra tud gondolni, hogy mielőbb meggyógyuljon.