M. Zoltánt azzal gyanúsítják, hogy késsel és baltával megölt egy 53 éves férfit, majd a holttestet feldarabolta. Állítja, áldozata nemi erőszakot akart rajta elkövetni.

"Csak azt vettem észre, hogy faszt tesznek a számba" – mesélte a szombaton őrizetbe vett M. Zoltán édesanyja a Velvetnek, mit mondott neki a fia, amikor pár napja meglátogatták az előzetes letartóztatásban lévő férfit. M.-et azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy múlt szombaton a XIII. kerületi Jász utca egy társasházának sufnijában késsel és baltával megölt egy 53 éves férfit, majd a holttestet feldarabolta, hogy így rejtse el. A Blikk kedden azt írta, a 32 éves M. azért ölt, mert frissen megismert ismerőse erőszakosan akart vele közösülni.

Ezt a szálat erősítette meg a Jász utcában az édesanya és -apa is a Velvetnek. Az anya szerint M. Zoltán vállán még lehet látni, hogy a megölt Sz. Sándor milyen erősen ragadta meg őt, illetve M. szerint le is akarta szúrni. Ezért kapott fel egy másik kést, és döfött rá a férfire, majd megijedve attól, amit tett, feldarabolta a testet (egy részét a sufniban, más részeket a szomszédban találtak meg a helyszínelők).

Az anya szerint Sz. Sándornak priusza volt, zaklatásért már vonták felelősségre. A Blikk szerint a két férfi egyébként az Oktogonon ismerkedett meg, majd elmentek sörözni, végül M. az új havert magukhoz invitálta. A korábbi információkat, miszerint M. kemény drogos lett volna, tagadta a család, mondván, „Zoli" sokszor volt beszívva, de keményebb narkót nem használt. „Ki nem füvezik a mai fiatalok közül?" – tette fel a kérdést az apja. Szerinte amúgy a fia alkalmi munkákból tartotta fenn magát, bár a közeli – M. Zoltánt jól ismerő – vegyesboltos szerint a férfi mostanság kapott munkát a közeli Sparban.

Itt tudtuk meg azt is, hogy élettársától egy kb. féléves gyermeke is van. Élettársa vidéken él, M. pedig azért próbált pénzt összekuporgatni, hogy felköltözhessenek Pestre. A sok anyagi gond ellenére nem volt agresszív típus, sose volt baja a törvénnyel, rendes alaknak tűnt a bolt egyik törzsvendége szerint. M.-et egyébként a gyilkosság utáni reggelen fogták el a környéken (miután anyja szerint sokáig hiába várt a rendőrökre a kapuban, majd elment cigiért), a boltosra is ráköszönt ekkor, de ő már tudta a hírekből, hogy mi történt, nem mert beszélgetésbe elegyedni M.-mel.