Valahol a franciacsók és a petting között helyezkedik el a Japánból indult fétis. A fiatalok egymás szemgolyóját nyalják meg, ami elvileg nagyon bizsergető érzés, csak kötőhártya-gyulladást okoz.

Japán igazán ért a intimitás felpörgetéséhez, nem véletlen, hogy ők találták ki a bukkakét. Ezért nem is meglepő, hogy ott kezdődött el a legújabb trend, egymás szemgolyóinak nyalogatása – írja a Gawker. Egy tanárnak tűnt fel elsők közt, hogy gyanúsan sok kötőhártya-gyulladás van az iskola többségben 12 éves tanulói közt.

Ön mit gondol?

„Egy nap az óra után bementem a szertárba felkészülni. Az ajtó nyitva volt, és amikor benéztem, azt láttam, hogy egy fiú és egy lánytanuló volt ott, és nagyon közel volt egymáshoz az arcuk. Először azt hittem, hogy valami szívatás, de amikor jobban megnéztem, láttam, hogy a fiú a lány szemét nyalja. Azonnal rájuk ordítottam, hogy azonnal hagyják abba, amitől megijedtek és elugrottak egymástól. A lány elbőgte magát, a fiú pedig elpirult a megilletődöttségtől. Utána lenyugtattam őket, és megtudtam, mi ez” – írta egy névtelen pedagógus.

Egy felmérés szerint a japán fiatalok egyharmada nyalt már szemgolyót, vagy nyalták már meg a szemgolyóját. Úgy tűnik, a szemgolyók nyalogatása ezen fiatalok körében a harmadik lépcsőfok a testiségben, és közvetlenül a  franciacsók után következik. Komoly probléma vele, hogy ahogy a japán tanárnak is feltűnt, nagyon könnyek kötőhártya-gyulladást okoz.

A Huffington Postnak nyilatkozott egy 29 éves amerikai nő is az ügyben, akitől kiderült, hogy ez a jelenség nem csak a japánokat és nem csak a tiniket érinti. „A barátom évekkel ezelőtt kezdte el nyalni a szemgolyóimat. Már mással vagyok, de azóta megkérem a pasijaimat, hogy nyaljanak bele. Szeretem, mert épp úgy beindít, mintha az ujjamat szopogatnák. Bizsergek tőle” – avatta be a világot a golyónyalás értelmébe a lány.