Egy angol nő találomra kiválasztott a Facebookon egy férfit, akit azzal vádolt, hogy betört a házába, majd megtámadta és megerőszakolta őt. Linsey Attridge mindezt azért tette, hogy újra felkeltse maga iránt exe figyelmét. A hamisan megvádolt férfitől és családjától azóta sem kért senki bocsánatot, a nő pedig csupán közmunkát kapott büntetésül.

A brit Philip McDonald élete teljesen felfordult az elmúlt két évben, miután egy 31 éves nő találomra kiválasztotta a Facebookon, és erőszakkal vádolta. A vád természetesen teljesen alaptalan volt, Linsey Attridge ugyanis úgy találta meg a férfit, mintha csak oroszrulettezett volna a közösségi oldalon. Mint kiderült, a 31 éves nő azért vádolta meg a 26 éves családapát azzal, hogy megerőszakolta őt, mert a nő ezzel akarta megtartani párját, ugyanis attól félt, hogy a férfi már kevésbé figyel rá – írja a Daily Mail.

A szakácsként dolgozó Philip McDonaldot azóta több támadás is érte emiatt, hisz mindenki azt hitte, hogy tényleg megerőszakolta Linsey Attridge-t. "Fogalmunk sincs, hogy miért pont minket választott" – mondta McDonald, aki a többes számmal arra utalt, hogy a Facebookon kiválasztott fotón nem csak ő, hanem az akkor 14 éves testvére, James is szerepel. Philip McDonald egyébként egy teljesen átlagos fickónak tartja magát, akinek van egy várandós felesége, illetve egy hatéves kislánya, és még sosem volt összeütközése a törvénnyel, sőt többször is jelentkezett a rendőrségnél önkéntesnek, mivel szeret segíteni az embereknek.

Ezért sem érti, miért pont őt sikerült kiválasztania 2011 augusztusában Attridge-nak, aki épp kitalált sztorijához keresett egy arcot a Facebookon. Attridge azt hazudta, hogy két férfi betört a pasijával, Nick Smith-szel közös házába, miközben a férfi focizni volt. Azt állította, hogy a két férfi brutálisan megtámadta őt, arcbavágták és ruháit is szétszaggatták. Pár nappal később Philip McDonald munkahelyén megjelentek a rendőrök, a férfi pedig még akkor sem tudta miről van szó, mikor azt mondták neki, hogy be kell mennie a rendőrőrsre, ugyanis vizsgálat folyik a testvére és ellene is. "A rendőrautóban mondták el, hogy nemi erőszakkal vádolnak. Annyira sokkolt, hogy elkezdtem bőgni" – emlékezett vissza a férfi, akinek eközben az akkor még csak 14 éves öccsét bilincsben vitték el az anyja házából.

A férfi akkor nyugodott meg először, mikor megtudta, hogy abban az időpontban, amikor az állítólagos erőszak megtörtént, épp otthon volt, és lányát tette ágyba. Utóbbit többen is tanúsíthatták, hisz nem csak felesége, de annak családja is ott volt náluk. A rendőrök ezek után elengedték, de figyelmeztették, hogy később még jelentkeznek nála. Philip McDonald feleségét is megviselték a történtek, mert bár bízott férjében, akkor mégsem tudta, hogy mit és kinek higgyen. Linsey Attridge színjátéka két hónapig tartott, ezelatt Attridge alávetette magát jó pár törvényszéki vizsgálatnak, olyanoknak, amikből kiderülhet, hogy valaki megerőszakoltak-e vagy sem. A nő végig zokogott, remegett a félelemtől és mindenkit félrevezetett, még a barátait is. Eközben a hamisan megvádolt férfi egyre inkább megaláztatva érezte magát, mivel mindenki azt hitte róla, hogy tényleg megerőszakolta Attridge-t.

A történtek a nő férjét, Nick Smith-t is felháborították, aki rettenetesen hülyének érzi magát, amiért Linsey Attridge így átverte őt, és hogy képes volt más emberek életét tönkretenni. Attridge és Smith egyébként a Facebookon ismerték meg egymást, és a nő akkoriban férjénél volt, de smith miatt otthagyta romló kapcsolatát. Ám Smith-szel való kapcsolata is hamar zátonyra futott, főleg miután megcsalta a férfit. Smith ezután szakított a nővel, de megengedte neki, hogy lányával ott maradjon a házban. Attridge kétségbeesetten próbálta visszaszerezni a férfit, és ekkor találta ki az egész erőszakolós sztorit, csak azért, hogy sajnáltassa magát. Kiderült az is, hogy a nő először még csak azt mondta, hogy megtámadták, a megerőszakolást csak pár nappal később fűzte bele a sztoriba. Az első két hónapban, amíg mindenki azt hitte, hogy Attridge igazat állít, egy barátnője állt ki a nő mellett, és támogatta őt, aki szintén rettenetesen csalódott. Miután kiderült, hogy Attridge végig hazudott, a rendőrök telefonon értesítették Philip McDonaldot arról, hogy ártatlan, de többet már nem közöltek vele.

Két héttel ezelőtt Linsey Attridge megjelent az aberdeen-i rendőrőrsön, ahol bevalotta, hogy félrevezette a rendőrséget. Büntetésül viszont csupán 200 óra közmunkát kapott, és sem ő, sem a rendőrség nem kért bocsánatot a McDonald testvérektől. Linsey Attridge azóta elköltözött a környékről, és a Daily Mail megpróbált kapcsolatba lépni a nővel, de csak az anyjával sikerült beszélniük, aki azt mondta, hogy a lánya nagyon feldúlt, amiket az újságok írtak, azok mind hazugságok, illetve "az éremnek két oldala van.