24 év börtönbüntetésre ítélték azt a brit pilótát, aki gondosan előre eltervezett módon ölte meg 47 éves feleségét: kikapcsolta az autóban az utasoldalon lévő légzsákot és az asszony biztonsági övét is, mielőtt nagy sebességgel egy fának hajtott. A férj pár karcolással megúszta a dolgot és azt hitte, ártatlanul elsétálhat, de nem jött be a terve.

Egy volt pilótát 24 év börtönre ítélték el szerdán, mert megölte a feleségét, úgy, hogy kikapcsolta a légzsákot, a biztonsági övét, és szándékosan egy fának vezette a kocsit – írja a Gawker. Az 53 éves, Leicestershire-ből származó Ian Lawrence-et 8 órás tanácskozás után találta bűnösnek a bíróság.

A Leicesteri Megyei Bíróság ítélete szerint Lawrence "brutálisan és gondosan előre eltervezett" módon ölte meg a 47 éves feleségét, Sallyt. A férfi, aki pár karcolással megúszta a balesetet, azt gondolta, hogy az ütközést egy tragikus balesetnek fogják tekinteni, ő meg elsétálhat. Az ügyészek viszont sikeresen bebizonyították, hogy Lawrence gondoskodott róla, hogy az utas oldalán levő légzsák a Peugeot 406-ban ki legyen kapcsolva, mielőtt Sallyt a kocsiba csalta, vagy kényszerítette.

Egy rövid táv megtétele után Lawrence 80 km/órás sebességgel egyenesen egy fának hajtott, és Sally övét csak közvetlenül az ütközés előtt kapcsolta ki. Lawrence azt állította a bíróságon, hogy lábgörcs akadályozta meg őt abban, hogy fékezzen, de a tanú megjegyezte, hogy amikor a tűzoltók megérkeztek a baleset helyszínére 2012. októberében, Lawrence csak színlelte az eszméletvesztést. „Olyan volt, mintha egy gyermek összeszorította volna a szemét, mikor úgy tesz, mintha aludna" – mondta Peter Hawkins.

Lawrence és a felesége 12 évet éltek együtt, volt egy 10 éves gyermekük, éppen válófélben voltak, és rossz viszonyban. A későbbi áldozat aggódott amiatt, hogy a férje megöli, mert kiderült, hogy valaki mással látták. Sally családja ujjongva fogadta az ítéletet, de gyászolták az üzletasszony elvesztését. "Azon a napon, amikor Sally elhunyt, egy részünk vele halt" - idézték Sally húgát, Catherine Kudhailt.