JoAnn Nichols 1985-ben tűnt el, a holttestét csak a napokban találták meg, méghozzá a férje pincéjében egy fal mögött. A férj, James Nichols mindent gyűjtött, több konténernyi szemét állt az udvarában, még az elpusztult kutyája tetemét is megtartotta. A szomszédok sejtették, hogy ő ölte meg a feleségét, de bizonyítékot csak most találtak rá, azután, hogy a férfi meghalt.

“A fickó szó szerint gyűjtögető volt. Hét vagy nyolc konténere volt az udvarában, mindegyik tele cuccokkal” – mondta a New York állami James Nicholsról egy szomszédja azután, hogy a férfi házában találtak egy holttestet.

Méghozzá nem másét, mint a férfi 28 évvel ezelőtt eltűnt feleségéét, JoAnn Nicholsét találták meg hétfőn a rendőrök. A holttestet fogminták alapján azonosították, így bebizonyosodott, amit a szomszédok régóta sejtettek, hogy a férje ölte meg a nőt, méghozzá egy tompa tárggyal a fejre mért ütéssel. Aztán a holttestet befalazta a pincébe, és így élte le az utóbbi 28 évet.

A szomszédoknak mindig is gyanús volt James Nichols, aki semmit sem dobott ki, mindent gyűjtött, még a kutyája tetemét is a fagyasztóban tartotta. Különösen gyanússá vált viszont a feleség eltűnése után.

“Láttuk a környéken körözni az autójával, az anyósülésen egy baba volt mellette kalapban. Nagyon fura volt” – mondta egy másik szomszéd.

A legtöbben nem hittek a férfi ártatlanságában, de mivel a feleség eltűnése után nem került elő holttest, szép lassan elfelejtődött a történet. A legtöbben azt mondták, nem bíztak a férfiban, de nem tudtak semmit sem tenni.

A nő eltűnését 1985 decemberében jelentette egy ismerőse azután, hogy a nő nem jelent meg egy kozmetikai kezelésen. A férj ezután azt mondta a rendőröknek, hogy megtalálta a felesége kocsiját egy közeli áruház parkolójában. Azt is mondta a rendőröknek, hogy a felesége eltűnése előtt hagyott neki egy levelet, valamint hogy az eltűnése után néhány nappal még beszélt vele. Végül a rendőrök abbahagyták a nyomozást, nem tudtak megállapítani idegenkezűséget az eltűnésben.

“Mind azt mondtuk, hogy ő tette. Valamit csinált vele. Olyan bizarr volt mindig is az a fickó” – mondta az egyik szomszéd a férfiról.

Az ügy végül nemrég oldódott meg, azután, hogy James Nichols tavaly, 82 éves korában természetes halált halt.