Esőben táncoltak, agyonlőtték őket

2013.07.05. 16:13
Noor Basrát és Noor Shezát feltehetőleg a mostohatestvérük és négy férfi gyilkolták meg. A pakisztáni tinilányok bűne a mostohatestvérük szerint az volt, hogy bemocskoláták a család hírnevét. Azzal, hogy levideózták, amint az esőben táncolnak. Úgy tudni, hogy csak Pakisztánban, évente körülbelül 1000 hasonló eset történik.

Egy pakisztáni testvárpárt meggyilkoltak, miután azzal vádolták őket, hogy bemocskolták a család nevét azzal, hogy levideózták magukat, ahogy az esőben táncolnak. A lányok még csak 15 és 16 évesek voltak.

A Daily Mail információi szerint a két tinédzser teljesen felöltözve, kendővel a fejükön táncolt az esőben, két másik, fiatalabb gyerekkel Chilas városában, a saját házuk előtt, egyikük pedig a kamerába is mosolygott. A felvétel mobiltelefonokon keresztül kezdett terjedni, és nagy felháborodást váltott ki a konzervatív pakisztáni városban.

article-2351836-1A95B3C6000005DC-48 634x448

Június 23-án, vasárnap öt fegyveres ember a saját házában lőtte le a lányokat, anyjukkal együtt. A Sunday Times információi szerint a rendőrség most azt vizsgálja, hogy a támadást vajon a lányok mostohatestvére, Khutore szervezte-e meg, hogy így állítsa helyre a család becsületét.

Úgy tudni, hogy a két lány másik testvére volt az, aki megvádolta a gyilkossággal Khutore-t és a négy másik férfit, akik most elvileg szökésben vannak.

Tavaly már történt egy hasonló eset, szintén Pakisztánban: négy nőt lőttek le, mert egy esküvőn egy férfival énekeltek és táncoltak. Úgy tudni, hogy akkor egy egyházi emberekből álló tanács ítélte halálra a nőket paráznaság, illetve a családjaik hírnevének bemocsokolása miatt.

A Pakisztáni Emberi Jogi Bizottság szerint 2011-ben legalább 943 nőt és fiatal lányt gyilkoltak meg amiatt, mert "bemocskolták a családjuk hírnevét." Az Aurat alapítvány (nőjogi aktivisták) szerint is körülbelül 1000 ilyen okból elkövetett gyilkosság történik minden évben, csak és kizárólag Pakisztánban, azért, mert a nőket másodrendű állampolgárként kezelik.