Orvosi maszkban, baseballsapkával a fején tért be egy kaliforniai bankfiókba, de hiába igazolta magát, az alkalmazottak rendőrt hívtak. Később a bank bocsánatot kért, amiért összekeverték egy orvosi maszkban randalírozó bankrablóval.

A rákbeteg Joe Jaramillo a kemoterápia miatt szinte folyamatosan kénytelen orvosi maszkot viselni. A napokban is így tett, amikor egy kaliforniai bankfiókban volt dolga, ott azonban összetévesztették egy bűnözővel, aki hasonló módszerrel leplezve arcát rabol Montebello környékén – írja a Gawker.

  Jaramillo ebben a viseletben és – a bankok által nem támogatott – baseball-sapkában tért be a Wells Fargo bank fiókjába. A férfi azonban elővigyázatos volt. Mielőtt megkérte az alkalmazottat, hogy hadd emeljen le pénzt a folyószámlájáról, elmondta a maszkviselés okát és személyi igazolvánnyal igazolta magát. Ennek ellenére tartottak tőle, hogy mégiscsak egy rabló, meg is tagadták a pénz kiadását.

Ezután jött az a pillanat, amelyet Jaramillo kínosként írt le: megjelent hat rendőr, körbevették, és azt parancsolták, emelje fel a kezeit. Ezután ugyan rendeződött a helyzet, kiderült, hogy Jaramillo nem az, aki az FBI körözési fotóin látható, így elengedték.

A Wells Fargo közleményben kért bocsánatot, és állította, a férfi márpedig hasonlít a banditára. Végül ötezer dollárt (1,12 millió forintot) ajánlottak fel egy Jaramillo által kiválasztott rák ellen küzdő alapítványnak (végül az American Cancer Society lett a kiválasztott).