Az 55 éves Louann Giambattista nagy állatbarát, de jószágait otthon tartja. Kollégái szerint nem, sőt, a bugyijában csempészte fel patkányát egy repülőre. A stewardess most perel.

Jó esetben egy celeb van a stewardess ruhájában, rossz esetben egy patkány. Louann Giambattista 33 éve az American Airlines légiutas-kísérője, és kollégái szerint annyira szereti az állatokat, hogy egy patkánnyal az alsóneműjében ment dolgozni tavaly február 26-án. Mint a NY Post írja, egy pilóta szerint „nagy dudor volt az egyenruhája zsebénél", és valószínűsíti, hogy egy élő állat volt az. Egy másik kolléga is gyanúsnak találta, ő azért, mert csészéből ette a vacsorára szánt zsömlét, és szerinte azzal a Willard nevű állatát etette.

A biztonság kedvéért a második alkalommal jelentették is a dolgot az illetékes vezetőknek, úgyhogy amint a gép landolt Floridában, az amerikai Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) munkatársai egy órán keresztül hallgatták ki és vizsgálták át holmijait. Semmit sem találtak.

Giambattista nyilván tiltakozik: elmondása szerint ez a hülye pletyka – mármint hogy a bugyijában patkánnyal járna dolgozni – teljesen alaptalan, és azért zsömlézett egy ibrikből, mert nem akart amatőrnek látszani az utasok előtt, inkább elrejtette a vacsoráját. Ügyvédet fogadott, és most perli a kollégákat, akik tönkretették szakmai jóhírét. Mint a periratokból kiderült, ez nemcsak azzal járt, hogy furcsán néztek rá a többiek, hanem munkaadója is feketelistára tette, így minden átszállásnál mindenét átkutatták az őrök, körberöhögték, és meztelen, egész testes motozással fenyegették.

Egyszer egy személyzeti pihenőben motozták meg, így bárki láthatta, miközben ki-be járkáltak a kollégák. Mára teljesen kikészült, és hiába kérelmezte, hogy akkor legalább csak belföldi járatokra osszák be (így nem kellett volna átesnie vámvizsgálaton), munkaadója ehhez nem járult hozzá, amit nem is ért. Ügyvédje elmondása szerint egyébként az asszonynak kutyája, egerei és hörcsögei vannak csak, a patkánya már megdöglött.